Info Turism

Statele Unite, lovite de o noua furtuna tropicala. Pagubele sunt uriase

Publicat: 20 sept. 2019

Natura s-a dezlantuit din nou asupra continentului american. De aceasta data, statele Texas si Louisiana se lupta cu inundatii de proportii, lasate in urma de o furtuna tropicala.

In plus, insulele Bermude sunt pe traiectoria uraganul Humberto, iar localnicii au filmat deja primele momente ale urgiei.

Brian Hawthorne, politist: „Problema a fost ca… de fapt, unul dintre motivele pentru care a fost atat de ingrozitor de la miezul noptii pana la ora 3:00 dimineata a fost faptul ca apa era atat de mare pe strazi incat daca nu te aflai intr-o masina de teren, nu puteai merge nicaieri. Asa ca echipele de pompieri si ambulantele nu au putut ajunge in zonele afectate pana cand nu am pus in practica anumite masuri speciale: pompierii au facut rost de masini inalte cu care sa circule prin apa, iar acum actionam cu barci pneumatice.”

Pagubele lasate in urma de furtuna sunt uriase. Pe sosele abia mai poti circula, iar sute de oameni s-au trezit peste noapte cu locuintele inundate.

„Nivelul apei a inceput sa creasca si nici bine nu am apucat sa ne pregatim ca sa plecam, ca eram deja inundati. I-am spus ca trebuie sa plecam imediat, dar dupa 5-10 minute era deja prea tarziu.”

Cel mai afectat este orasul Houston, unde echipele de interventie fac fata cu greu operatiunilor de salvare. Autoritatile repeta la nesfarsit avertismentele, spre binele populatiei.

Sylvester Turner, primar Houston: „Oriunde sunteti, stati la adapost. Daca sunteti la serviciu, va rog sa fiti vigilenti in special daca va aflati in carterul Kingwood, in zona aeroportului, in Greenspoint sau in partea de nord a orasului.”

Pericolul e departe de a se incheia. Metorologii au anuntat ploi pana la sfarsitul saptamanii. In plus, in estul statului Texas o tornada a ras tot ce i-a iesit in cale.

„A durat cam 3 minute si a fost ca o explozie. Poate cele mai bune vorbe pe care le-am auzit au venit din partea unui muncitor care mi-a spus ca totul a fost distrus, dar toata lumea e in viata. Mi-a spus ca toate aceste pagube s-au produs in doar doua minute si este un miracol ca e inca in viata pentru ca se afla in casa in acel moment.”

Intre timp, uraganul Humberto a crescut in intensitate, ajungand de categoria 3 din 5 si se apropie vertiginos de insulele Bermude.

„Cineva a spus ca vantul are o viteza de 130 de km/h.”

„A inceput sa ploua mai tare, rafalele de vant devin mai puternice. Nu sunt tocmai sigura din ce directie bate.”

Meteorologii prognozeaza valuri uriase pentru acest sfarsit de sapamana in aceasta regiune, precum si pentru zonele de coasta din statele Florida si Carolina de Nord.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit