Medicamente

Statinele administrate pentru reglarea colesterolului fac mai mult rau decat bine

Publicat: 20 ian. 2011

Statisticile arata ca unul din trei oameni de peste 40 de ani apeleaza la statine, medicamente despre care se spune ca previn bolile cardiovasculare. Potrivit unui studiu publicat in The Cochrane Library, nu exista nicio dovada serioasa, ca aceste medicamente salveaza vieti in cazul bolilor coronariene. Ba mai mult, provoaca pierderi de memorie, depresie, insuficienta renala, probleme musculare sau de ficat.

Autoritii studiului au analizat toate cercetarile anterioare despre statine si au ajuns la concluzia ca sume mari de bani sunt cheltuite pe niste medicamente care au o rata de succes mica. Doar una din o mie de vieti este salvata intr-un an de tratamentul cu statine, estimeaza autorii studiului, care cer medicilor precautie in prescrierea acestora.

Plante medicinale care va scad colesterolul  

Statinele sunt recomandate de catre medici pentru scaderea colesterolului, in ideea de a preveni o boala cardiovasculara. Majoritatea insa nu au un risc mare si nici nu au trecut printr-un „eveniment cardiovascular” neplacut, iar acestora, statinele le fac mai mult rau decat bine. Unii pacienti simt dupa ce le iau ca devin mai tristi, iar altii simt ca pastilele puri si simplu ii „prostesc”. „Studii anterioare arata ca acestea produc o decadere cognitiva si depresie”, afirma profesorul de sanatate publica Shah Ebrahim de la London School of Hygiene and Tropical Medicine, coautor al studiului.

 Tot studii anterioare arata ca statinele nu numai ca cresc riscul de a face o boala hepatica, un blocaj renal sau o boala musculara, dar cresc si riscul unui atac cerebral la cei care au avut deja unul. loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit