International

Statistica socanta – 7.5 milioane de germani sunt analfabeti

Publicat: 23 dec. 2012
1

Nu ati fi crezut asa ceva despre locuitorii celei mai puternice economii din Europa si ai uneia dintre cele mai mari din lume. Dar cifrele arata destul de urat privind gradul de nestiinta de carte in randul germanilor.

Conform unui material publicat de Russia Today, nu mai putin de 7,5 milioane de nemti au un nivel mic sau foarte mic de educatie. Mai precis, stiu sa scrie si sa citeasca propozitii simple, dar nimic mai complex decat asta.

Mai mult, 300.000 de germani nu stiu sa scrie si sa citeasca deloc.

Partea buna este ca, spre deosebire de o tara precum Romania, Germania se intereseaza ca nivelul de educatie a locuitorilor sai sa creasca si implementeaza cat mai multe programe pentru ca numarul celor care au un nivel redus de educatie sa scada.

Sa amintim si ca in Romania, „Educatia” nu primeste nici in 2013 procentul din PIB stipulat in lege. Legea educatiei nationale, aprobata la inceputul anului 2011, prevede ca pentru finantarea educatiei nationale este alocat anual, din bugetul de stat si din bugetele autoritatilor publice locale, minimum 6% din Produsul Intern Brut al anului respectiv.

Guvernul va amana din nou, pana in 2014, termenul impus prin lege de la care trebuie sa asigure finantarea sistemului educational cu minimum 6% din PIB, o cota de finantare care nu a fost niciodata alocata sistemului de invatamant de la impunerea prin Legea educatiei a acestei masuri.

In Germania traiesc 10,7 milioane de persoane de origine straina

Un numar total de 10,7 milioane de persoane de origine straina provenite din 194 de tari isi au in prezent rezidenta in Germania, unde au ajuns ca imigranti in ultimii 60 de ani, conform cifrelor publicate de Oficiul federal de statistica (Destatis).

Aceasta inseamna ca in Germania un rezident din opt este de origine straina, dupa cum a anuntat oficiul public cu sediul la Wiesbaden, cu ocazia Zilei internationale a emigrantilor, marcata la 18 decembrie.

Potrivit Destatis, majoritatea acestor persoane, circa 7,4 milioane, provin din tari europene, iar aproape jumatate dintre acestea, adica aproximativ 3,5 milioane, din state membre ale Uniunii Europene.

Sursa: capital.ro
Comentarii
  • Da’ prietenii nostri, francezii care put, popor de homosexuali, curve si lesbiene, câti analfabeti or avea ?
    Eu cred ca pe putin dublul germanilor…

Adauga un comentariu