Info Turism

Statiunea Azuga – Prahova

Publicat: 20 feb. 2012
9

Situata in partea de nord a judetului Prahova, la confluenta raului Prahova cu paraul Azuga, localitatea Azuga este o asezare urbana tipica de munte. Pozitia si accesibilitatea sunt avantaje pentru orasul Azuga, acesta fiind situat pe cea mai circulata vale transcarpatica a Romaniei – Valea Prahovei – respectiv DN 1 E60 si magistrala feroviara dubla, electrificata Bucuresti – Brasov, la cca 135 km fata de Bucuresti si 36 km fata de Brasov. Se invecineaza la nord cu jud. Brasov, la vest si sud cu orasul Busteni, iar la sud si est se afla comuna Valea Doftanei.

Potentialul turistic aferent teritoriului administrativ al orasului Azuga este in exclusivitate natural, formele de turism favorizate fiind: odihna totala sau activa, drumetie, 9 trasee turistice
montane de la foarte usoare la foarte dificile, in Muntii Bucegi si Muntii Baiului, trasee de alpinism in Muntii Bucegi, cu grad de dificultate de la (I-VI), sporturi de iarna (schi alpin, fond, randonee, snowboard, sanius) sporturi de vara (exista 2 terenuri de handbal, volei, 1 teren de fotbal, 2 terenuri de tenis pe zgura, 1 teren de baschet, o sala de sport), picnic, vanatoare si pescuit sportiv, agrement nautic, cunoastere – instruire .
Principalele resurse turistice ale statiunii Azuga sunt: peisajul montan cu mare valoare estetica si functionala favorabil odihnei dar mai ales activitatilor recreative atat iarna cat si vara; clima montana de tip subalpin, similara celei inregistrata de statiunile turistice prahovene; potential schiabil remarcabil in Muntii Garbovei dar si in Clabucetele Predealului; fond piscicol si cinegetic valoros.
Adauga un comentariu