Stiri Turism

„Statiunea mofetelor si a celor 1.000 de izvoare de ape minerale” – brandul statiunii Covasna, inregistrat la OSIM

Publicat: 22 mai 2019
9

"Statiunea mofetelor si a celor 1.000 de izvoare de ape minerale" este brandul oficial al statiunii Covasna, inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM), a anuntat primarul localitatii, Gyero Jozsef.

"Am finalizat cu succes procedura de inregistrare la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci a marcii cu denumirea 'COVASNA Statiunea mofetelor si a celor 1.000 de izvoare de ape minerale', ca brand al orasului nostru. Titularul marcii este localitatea. Astfel, statiunea se va promova in viitor, in mod exclusiv, cu acest logo si slogan. Marca poate fi utilizata gratuit de catre orice persoana fizica sau juridica in scopul promovarii statiunii, fara drept de exploatare economica in interes privat", a scris primarul pe pagina sa de socializare.

Edilul a explicat pentru AGERPRES ca este foarte important ca statiunea Covasna sa aiba un brand, respectiv un slogan si un logo, care sa exprime intr-o forma sugestiva valorile locale, factorii naturali, terapeutici, antropici si culturali de care dispune orasul si care sa o individualizeze si sa contribuie la promovarea acesteia pe plan national si international.

Gyero Jozsef a mai spus ca in ultimii 8 ani infrastructura orasului s-a dezvoltat prin atragerea de fonduri europene, iar in perioada urmatoare vor fi implementate si alte proiecte.

"O statiune, in mileniul 21, fara infrastructura la standarde acceptabile nu exista. Pot sa existe orice resurse naturale pe care sa le folosesti terapeutic, dar, daca nu ai infrastructura, nu te poti mentine pe piata concurentiala", a precizat Gyero Jozsef.

Potrivit acestuia, aproape jumatate dintre turistii care viziteaza judetul vin in statiunea Covasna, iar numarul acestora este in continua crestere.

Daca in 2017 s-au inregistrat 56.424 sosiri in unitatile de cazare din statiune, anul trecut au fost 61.522, dintre care 2.375 au fost turisti straini, cu peste 600 mai multi decat in anul precedent.

Cat priveste numarul innoptarilor, in 2017 au fost 542.724, iar in 2018 – 577.270, cu tot cu cele inregistrate la Spitalul de Recuperare Cardiovasculara.

Primarul a mai precizat ca din taxa de statiune de 1 leu, care din acest an a fost majorata la 2 lei, in bugetul local s-au adunat anul trecut 548.945 lei, bani care vor fi utilizati pentru reabilitarea infrastructurii, curatenia statiunii, realizarea de mobilier urban, marcarea de trasee turistice, organizarea de evenimente si promovare turistica.

Edilul a aratat ca ani de zile statiunea Covasna a trait de pe urma "turismului social" – a turistilor veniti la odihna si tratament cu bilete subventionate de stat, dar in ultima perioada, dupa construirea unor hoteluri de patru stele si modernizarea celor existente, au inceput sa apara si "turistii cu bani". 

Adauga un comentariu