Destinatii montane

Statiunea Predeal – Prahova

Publicat: 13 feb. 2012

Statiunea Predeal, este plasata pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intr-o depresiune bine adapostita de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet.

Muntii care invecineaza statiunea Predeal sunt M-tii Piatra Mare (1843m) la Nord, M-tii Bucegi (2508m la Varful Omu) la Sud-Vest si M-tii Postavarul (1799m) in Nord-Vest. Localitatile componente care formeaza orasul Predeal sunt: Predeal, Paraul Rece, Timisul de Jos, Timisul de Sus.

Statiunea se gaseste la o distanta de 142 km de Bucuresti, pe DN1 la 25 km de Sinaia si la 25 km de Brasov. Este orasul romanesc situat la cea mai mare altitudine din Romania, intre 1.030 si 1.110 metri, la 45′30″ latitudine nordica si 25′26″ latitudine estica.

Statiunea Predeal este recomandata tratamentului neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slabite, pentru recuperarea ulterioara suprasolicitarilor fizice sau intelectuale, pentru tratamantul tulburarilor endocrine si a problemelor de crestere a copiilor. Principalii factori de cura sunt aerul curat, fara praf si alti agenti alergici, bogat in ozon si radiatii ultraviolete, atmosfera ionizata si presiunea relativ scazuta a aerului.

Printre obiectivele turistice din zona mentionam:  Canionul sapte scari, Cascada Tamina, Pestera de gheata, Cheile Rasnoavei, Manastirea Sfantul Nicolae, Manastirea romano-catolica Timisul de Jos, Biserica ortodoxa Sfintii imparati Constantin si Elena, Capela romano-catolica Timisul de Jos, Monumentul Eroilor de pe Valea Rasnoavei, etc. Partia de schi Clabucet din Predeal beneficiaza si de instalatii de iluminat si instalatii de produs zapada artificiala pentru prelungirea sezonului de schi.loading...

Adauga un comentariu