Calatorii

Statiunea Sarata Monteoru – Buzau

Publicat: 13 feb. 2012

Sarata Monteoru este o statiune balneologica din judetul Buzau, situata la cca 20 km nord-vest de orasul Buzau. Aici se afla si Tabara Monteoru asezata intr-o mica depresiune din Subcarpatii de curbura pe versantul de NV al Dealului Mare, in centrul statiunii balneo-climaterice Sarata-Monteoru, pe raza comunei Merei. Aici se gasesc izvoare cu un grad ridicat de mineralizare (pana la 513 g / litru).

Principalul factor terapeutic il constituie izvoarele minerale clorurosodice, magneziene, sulfuroase, iodurate si namolul sapropelic, benefice in principal in cazul afectiunilor reumatismale, ginecologice si digestive. Factorii terapeutici naturali sunt reprezentati de izvoare cu ape minerale sarate, iodurate, bromurate, calcice, magneziene, sulfuroase, cu o mineralizare totala de 188-513 la mie, namolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase, climatul de crutare.

Indicatii terapeutice: afectiuni reumatismale inflamatorii: poliartita reumatoida, spondilita anchilopoetica; afectiuni reumatismale degenerative: artoze, spondiloze, coxartroze, gonartroze, radiculopatii, tulburari de statica ale coloanei vertebrale si membrelor inferioare; afectiuni ale tesuturilor moi (abarticulare): periartita scapulo-humerala si coxo-femurala, tendinite, bursite, fibromialgie etc; afectiuni ortopedico-traumatice-sechele osoase si articulare dupa fracturi ale membrelor, sechele post-fracturi vertebrale, leziuni post-traumatice ale tendoanelor, musculare, tulburari circulatorii si trofice post-traumatice; afectiuni neurologice periferice: nevralgii, neuropatii cu diverse cauze, pareze si paralizii de nervi periferice, polinevrite; afectiuni neurologice centrale: sechele hemiparetice si hemiplegice post-accident vascular cerebral sau post-traumatisme cerebrale; nevroza astenica.

Pentru bolile profesionale procedurile sunt: hidroterapie-bai calde sarate; termoterapie electroterapie: curenti de joasa frecventa (curenti diadinamici, exponentiali, Trabert, Tens), curenti de medie frecventa interferentiali), curenti de inalta frecventa (unde scurte, ultrasunet); galvanoterapie uscata; bai galvanice; magnetoterapie; laserterapie; fototerapie cu lumina polarizata; masaj terapeutic, kinetoterapie si gimnastica medica.

Turistii care ajung in aceasta statiune pot vizita obiectivele invecinate cum ar fi tabara de sculptura in aer liber de la Magura, vulcanii noroiosi de la Berca, manastirile Ciolanu si Ratesti, podgoria si cramele statiunii viticole de la Pietroasele, locul unde a fost descoperit tezaurul Closca cu Pui de Aur, muzeul chihlimbarului de la Colti etc.loading...

Adauga un comentariu