Magazin

Statuie de 10.000 € in memoria lui Gheorghe Dinica

Publicat: 10 sept. 2013

Gabriela Dinica, vaduva marelui actor Gheorghe Dinica, este una dintre femeile care au acceptat sa-si traiasca viata prin intermediul barbatului pe care il iubesc. Tocmai de aceea, la aproape patru ani de la trecerea in nefiinta a actorului, e atat de bucuroasa ca si-a implinit un vis, acela de a dezveli, duminica viitoare, bustul artistului realizat in bronz, ce urmeaza a fi amplasat in foaierul Teatrului de Comedie.

“Sunt foarte fericita ca mi-am vazut visul implinit. Gheorghe n-ar fi vrut, dar eu am tinut sa-i fac acest bust pentru a-i cinsti memoria. El nu trebuie uitat niciodata”, a spus vaduva.

Duminica, la Teatrul de Comedie, incepand cu ora 19.00, la aproape patru ani de la moartea actorului, va avea loc evenimentul de dezvelire a bustului lui Gheorghe Dinica, realizat de sculptorul Dragos Catalin Munteanu, acelasi artist care i-a creat si statuia amplasata in Cimitirul Bellu, la capataiul marelui actor.

Bustul va fi pus la Teatrul de Comedie, unde sotul meu a debutat. De altfel, aici a locuit trei ani, in cabina lui, care a fost Universul lui. Mi s-a parut firesc sa-i cinstesc memoria in acest fel. Il iubesc si acum pe sotul meu si mi-e dor de el. De cand s-a stins, ii scriu zilnic. Pana acum am scris 1.400 de scrisori, pe care ma gandesc sa le public intr- o zi. Pana atunci insa, vorbesc prin scris cu el, pentru ca ii simt lipsa si mi-as dori sa-l mai am langa mine macar o zi”, a declarat Gabriela Dinica, in exclusivitate pentru Libertatea.

Statuia realizata integral din bronz a costat aproape 10.000 de euro, va avea un soclu de 3 metri inaltime si un bust de 1,5 m.

«A fost o experienta de viata»

“Este un studiu de expresie al lui Dinica mai indepartat de un bust «clasic» pe soclu. A fost un exercitiu de forta si o experienta de viata. Aceasta provocare a generat o relatie speciala cu personalitatea actorului”, a declarat Dragos Catalin Munteanu

Sursa: libertatea.roloading...

Adauga un comentariu