Calatorii

Statul care va lansa croaziere către nicăieri. Pasagerii vor fi obligaţi să îşi facă un test de COVID-19 înainte de îmbarcare

Publicat: 12 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Statul care va lansa croaziere către nicăieri. Pasagerii vor fi obligaţi să îşi facă un test de COVID-19 înainte de îmbarcare
Singapore va lansa croazierele catre nicaieri. Pretul incepe de la 257 de dolari

Un stat insular din Asia va lansa croaziere către nicăieri. Toată această decizie vine în urma planurilor de relansare a turismului. Pasagerii vor fi obligaţi să îşi facă un test de COVID-19 înainte de îmbarcare.

Destinaţie inedită în contextul pandemiei de coronavirus. Începând din luna noiembrie, Singapore va lansa croaziere către nicăieri, autorităţile locale încercând astfel să relanseze o industrie a turismului afectată destul de serios de pandemia de coronavirus. Catalogate drept „excursii dus-întors”,călătoriile la bordul navelor de croazieră vor fi disponibile doar cetăţenilor statului insular.

Singapore va lansa croaziere către nicăieri

Operatorii de nave de croazieră Genting Cruise Lines şi Royal Caribbean Internaţional vor efectua primele croaziere pilot, care vor opera la jumătate din capacitate şi cu respectarea unor norme sanitare stricte, a precizat joi Biroul pentru turism din Singapore, scrie Agerpres.

Aceste croaziere, care sunt clasificate de Biroul pentru turism din Singapore drept „excursii dus-întors” vor fi disponibile numai celor care trăiesc în Singapore, prevăd că navele vor naviga numai în apele teritoriale ale oraşului stat. Pasagerii vor fi obligaţi să îşi facă un test de COVID-19 înainte de îmbarcare şi să se abţină să intre în contact cu alţi pasageri de pe vas.

„Aceste croaziere pilot sunt o oportunitate valoroasă pentru operatori să reinventeze întreaga experienţă de croazieră pentru a recâştiga încrederea pasagerilor”, declarat directorul general al Biroului pentru turism din Singapore, Keith Tăn.

Preţul unei croaziere către nicăieri începe de la 257 de dolari

Toată lumea ştie că unele dintre primele focare de coronavirus au fost depistate la bordul navelor de croazieră. Astfel, industria mondială a croazierelor a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus.

Compania Royal Caribbean Internaţional a precizat că preţul unei croaziere de trei nopţi cu plecare din Singapore către nicăieri începe de la 257 de dolari. Nava sa, Quantum of the Seas, dispune de o capsulă de observaţie amplasată la 91 de metri peste nivelul mării, cocteiluri servite de roboţi şi anterior oferă pasagerilor posibilitatea de a face skydiving sau surfing.

Croazierele către nicăieri ce vor fi introduse în Singapore vin după ce o serie de călători din Asia şi Australia au cumpărat bilete pentru „curse aeriene către nicăieri”, în cadrul cărora avioanele decolează şi aterizează pe acelaşi aeroport.

În Asia, din cauza limitării turismului de agrement, au apărut primele călătorii către nicăieri

În toată Asia, unde majoritatea graniţelor rămân închise, limitând turismul de agrement, au existat o serie de zboruri recente fără destinaţie. Zborul Qantas urmează după călătoria EVA Air din Taiwan către nicăieri, care a oferit o călătorie unică pe 8 august, la bordul avionului sau A330 Dream, cu tema Hello Kitty.

Între timp, All Nipon Airways (ANA) a operat, de asemenea, un scurt zbor pitoresc în Japonia în august , despre care compania aeriană a spus că a încercat să reproducă „experienta staţiunii hawaiiene”, 300 de călători urcând în zborul de 1,5 ore.

Singapore Airlines se gândeşte să opereze zboruri către nicăieri

Singapore Airlines se gândeşte, de asemenea, să opereze zboruri către nicăieri din octombrie, potrivit ziarului local Straits Times . Un purtător de cuvânt al Singapore Airlines a declarat pentru CNN Travel că compania aeriană „are în vedere mai multe iniţiative care ne-ar permite să continuăm să angajăm atât clienţii noştri, cât şi membrii publicului. În prezent, niciunul dintre aceste planuri nu a fost confirmat”.

Din perspectiva mediului, propunerea unui zbor către nicăieri este potenţial controversată. Dar, deşi ar putea exista îngrijorări cu privire la utilizarea inutilă a combustibilului, îngrijorările Covid-19 ar putea fi atenuate de studii ştiinţifice recente care sugerează că şansele de a prinde Covid pe un avion sunt mai mici decât ai putea crede, datorită sistemelor de ventilaţie a aerului.

Adauga un comentariu