Actualitate

Statul eșuat are noroc de românii darnici! Un spital închis de Guvernul Boc, redeschis din donațiile oamenilor

Publicat: 14 oct. 2021
Spitalul Orășenesc Victoria
Spitalul Orășenesc Victoria se va deschide după 10 ani

Ce au stricat politicienii este refăcut prin intermediul românilor. Aşadar, un spital închis în timpul Guvernului Boc va fi redeschis datorită romanilor care au donat sumele de bani necesare. Vorbim despre Spitalul Orășenesc Victoria din judeţul Brașov care s-a închis în urmă cu 10 ani printr-o Hotărâre de Guvern.

Suma de bani strânsă şi necesară pentru deschiderea unităţii medical este una infimă pentru un stat care oricum nu prea îi pasă. Vorbim despre 90.000 de euro care s-au strâns din donaţiile localnicilor şi a românilor din diasporă.

Un spital închis de Guvernul Boc, redeschis din donaţiile oamenilor

Pentru că în ultimii 30 de ani spitale s-au făcut doar prin donaţiile oamenilor, în localitatea Victoria din Brașov, situaţia nu este diferită. Spitalul Orășenesc din Victoria se va redeschide joi după 10 ani de când Guvernul Boc l-a închis.

Acest lucru este posibil după ce oamenii din localitate, la iniţiativa primarului, au strâns 90.000 de euro, bani necesari pentru redeschidere. Primăria și Consiliul Local alocă 152.000 euro pentru investiții și funcționare. Primarul Bertea, ales din partea USR, a mobilizat și comunitatea locală în diferite proiecte de voluntariat. Spitalul își va desfășura activitatea în subordinea Consiliului Local.

Aproximativ 20.000 de oameni din Victoria și din zonele limitrofe vor avea acum un spital unde să se trateze, cel mai apropiat spital fiind în prezent la mai bine de 30 de kilometri distanță.

Şi pentru că un astfel de eveniment nu putea scăpa de brațul lung şi puternic al politicii, la eveniment va fi prezent şi Dacian Cioloș

Actualul ministru al Sănătății, Cseke Attila, responsabil de închiderea a zeci de spitale

Ca o coincidentă sau nu, în momentul redeschiderii spitalului Orășenesc Victoria din Brașov, în fruntea Ministerului Sănătății se află Cseke Attila, tocmai ministrul responsabil pentru închiderea a zeci de spitale în Guvernul Boc. În urmă cu 10 ani, ministrul făcea o serie de declaraţii referitoare la reforma din sistemul de sănătate şi despre transformarea unor spitale în cămine pentru bătrâni. La acea vreme, ministrul spunea că spitalele nu mai sunt sigure. Desigur, nici la 10 ani după declaraţii nu putem vorbi despre siguranţă în spitale:

Spitalele închise nu puteau rezolva astfel de cazuri ( pacient cu accident vascular cerebral), nici măcar să-i stabilizeze. Erau situaţii foarte grave. (…) spunea Cseke Attila în urmă cu 10 ani.

Nu este vorba de personal medical care să fie disponibilizat şi să nu fie preluat de alte instituţii. Aşa cum s-a stabilit, personalul medical şi personalul TESA vor fi preluate, în prima etapă, de căminele de persoane vârstnice, iar cei care nu sunt preluaţi vor fi redistribuiţi la alte unităţi sanitare cu pături. spunea Cseke Attila despre medicii din spitalele închise.

Totuşi, mulţi dintre medicii respectivi au plecat în afara României, realizând proceduri complexe şi devenind oameni de bază pentru spitalele în care activează.

Adauga un comentariu