International

Statul Islamic ameninta: „Ce ati vazut a fost doar o mica parte din ce urmeaza”. Vezi ce tara este vizata

Publicat: 06 iul. 2016
1

Statul Islamic a amenintat ca va comite mai multe atacuri in Bangladesh si in imprejurimi, pana cand legea islamica sharia va fi instituita in regiune. Jihadistii au avertizat, intr-o inregistrare video, ca uciderea a 20 de persoane, saptamana trecuta, la Dhaka, a fost doar o mica parte din ceea ce urmeaza.

La inceputul clipului sunt prezentate imagini cu atacurile recente din Paris, Bruxelles si Orlando, Statele Unite, revendicate de reteaua terorista.

„Ceea ce ati vazut in Bangladesh a fost doar o mica parte. Acest lucru se va repeta, se va repeta si se va repeta pana cand voi pierdeti si noi castigam iar legea Sharia va fi instituita in intreaga lume”, a spus in inregistrarea video un militant din Bangladesh identificat cu numele de Abu Issa al-Bengali.

Militantul din filmare, care a vorbit in limbile engleza si bengaleza, a spus ca Bangladeshul trebuie sa stie ca face acum parte dintr-un camp de lupta mai mare, unde se infiinteaza califatul transfrontalier pe care grupul l-a proclamat in 2014.

Mesajul de amenintare vine dupa ce, vinerea trecuta, barbati inarmati cu arme automate au deschis focul si au luat ostatici intr-un restaurant situat intr-o zona in care sunt misiuni diplomatice, in capitala Bangladeshului. Atacul s-a soldat cu moartea a 20 de civili, si anume a 9 italieni, 7 japonezi, un american, un indian si doi politisti. Sase atacatori inarmati au fost ucisi si 13 ostatici, inclusiv 3 straini, au fost salvati sambata in timpul unei operatiuni a Politiei.

Autoritatile din Bangladesh neaga, insa, implicarea Statului Islamic in masacru, sustinand ca atacatorii apartineau unui grup din aceasta tara si nu organizatiei teroriste.

Guvernul din Bangladesh neaga prezenta oricarui grup terorist international in aceasta tara, mai ales a retelei Stat Islamic. Pe de alta parte, analistii estimeaza ca Bangladeshul nu vrea sa recunoasca existenta organizatiilor teroriste precum Statul Islamic sau al Qaida pe teritoriul sau de teama de a nu speria investiitorii.
Adauga un comentariu