National

Statul Islamic are 7.000 de luptatori din Rusia si fostele republici sovietice

Publicat: 10 nov. 2015
1

Aproximativ 7.000 de cetateni din fostele republici sovietice lupta pentru gruparea extremista Statul Islamic in Siria si Irak, a anuntat marti adjunctul sefului Serviciului Federal de Securitate (FSB), Evgheni Sisoiev.

„Numarul de militanti ai Statului Islamic era de 80.000 la mijlocul lui 2015, din care 50.000 in Siria si 30.000 in Irak, numar ce poate fi comparat cu armatele unor tari”, a spus Sisoiev la o conferinta de securitate de la Soci, potrivit Itar Tass.

Citeste si Armata siriana a deschis drumul catre Alep, in urma incetarii asediului asupra cartierelor

„Printre acestia se afla aproximativ 30.000 de teroristi straini. Majoritatea provin din Orientul Mijlociu si Africa de Nord„, a spus acesta.

Dintre acestia, 7.000 de persoane din fostele republici sovietice si Rusia s-au alaturat gruparii extremiste, a mai spus Sisoiev.

Citeste si Armata rusa a bombardat regiunea Palmyra, fief al Statului Islamic in Siria

Statul Islamic este o grupare terorista interzisa in Rusia. Printre luptatorii sai se afla cetateni din aproximativ 80 de tari, inclusiv Marea Britanie, SUA, Germania, Franta si Rusia. Potrivit unor rapoarte, militantii Statului Islamic controleaza aproximativ 40% din teritoriul Irakului si 50% din teritoriul Siriei.

Recent, Rusia a inceput o ampla operatiune de bombardare a rebelilor din Siria, inclusiv pozitiile Statului Islamic.

Adauga un comentariu