National

Statul roman a pierdut un miliard de euro din participatiile la Nuclearelectrica si Romgaz

Publicat: 25 mai 2016

Investitorii amendeaza lipsa unor strategii indraznete de expansiune ♦ Pretul actiunilor a scazut intr-un an cu peste 33% ♦ Nuclearelectrica si Romgaz au impreuna cash si depozite bancare de 1,1 mld. euro si nu fac nimic cu ei.

Intr-un an, actiunile Nuclearelectrica si Romgaz, companii controlate de statul roman, au scazut cu 35%, respectiv 38%, ceea ce inseamna ca Ministerul Energiei a pierdut cumulat , cel putin la nivel teoretic, prin detinerile pe care le are circa 4,3 mld. lei (un miliard de euro).

„Ma indoiesc ca vreun manager al acestor companii are in contractul de munca vreo conditie in legatura cu evolutia pretului la actiune, cum se intampla in strainatate”, spune consultantul Rares Nilas, fost sef la BT Securities.

Lipsa de strategie investitionala a celor doua companii, ilustrata cel mai bine de cresterea pozitiei de cash si depozite bancare cu sute de milioane de lei, a fost amendata de investitori, care nu vad o reteta clara de crestere pe termen mediu si lung la cele doua companii.
Articol preluat de pe zf.roloading...

Adauga un comentariu