National

Statul sare in ajutorul firmelor mici si mijlocii care lucreaza in industria lemnului

Publicat: 12 feb. 2015
1

Senatul a aprobat, joi, initiativa legislativa depusa de doi senatori PSD de Suceava prin care 20 la suta din cantitatea maxima de lemn strans anual din padurile statului sa fie alocata firmelor mici si mijlocii, a anuntat unul dintre initiatori, senatorul Neculai Bereanu.

Bereanu a declarat, joi, ca Senatul a aprobat initiativa legislativa pe care a depus-o impreuna cu senatorul Ovidiu Dontu privind accesul la resursa, prin care 20 la suta din cantitatea maxima de lemn strans anual din padurile statului sa fie alocata firmelor mici, care au volum atestat anual de exploatare de pana la 10.000 de metri cubi de masa lemnoasa.

Citeste si Comisia de Cod electoral: Numarul parlamentarilor va fi redus

El a spus ca aceasta initiativa a fost propusa in urma numeroaselor discutii pe care le-a avut cu asociatii ale forestierilor sau cu proprietari ai unor asemenea firme din zona de munte a judetului Suceava si care s-au plans ca din cauza pozitiei dominante a unor mari investitori nu mai au acces la masa lemnoasa, iar afacerile lor vor fi inchise.

Potrivit lui Bereanu, in baza acestei legi, din volumul maxim anual care poate fi strans din padurile proprietate publica a statului, 20 la suta va fi vandut prin licitatie si negociere, conform legislatiei, exclusiv catre societatile comerciale care au un volum anual atestat spre exploatare de pana la 10.000 de metri cubi de masa lemnoasa.

Citeste si INCREDIBIL! Cine are interesul ca legea impotriva jocurilor de noroc sa nu fie adoptata?

El sustine ca aceasta prevedere legala va permite ca multe firme mici si mijlocii de profil sa functioneze in continuare si sa isi mentina angajatii.

Bereanu a precizat ca in judetul Suceava sunt aproximativ doua sute de firme mici si mijlocii, cu capacitate anuala de exploatare sub 10.000 de metri cubi de masa lemnoasa, care au, in total, aproximativ 3.000 de salariati.

El a adaugat ca va sustine initiativa legislativa atat in comisiile din Camera Deputatilor, cat si in plen, pentru a fi adoptata si de aceasta camera a Parlamentului intrucat actul normativ ajuta numeroase firme din domeniu sa ramana active.

Adauga un comentariu