Actualitate

Statul scoate fortat aproape un milion de dolari din firmele lui Prisecariu

Publicat: 01 apr. 2012
1

@ Directia Generala a Finantelor Publice Judetene va incepe in urmatoarea perioada executarea silita a SC Moldova Universal SA, pentru o datorie de 13,5 miliarde de lei vechi, reprezentand taxe si impozite neachitate la timp @ Recent, finantistii din Vaslui au stabilit ca alta firma a lui Prisecariu, SC Alimentara SA, s-a sustras de la plata unor impozite de 12 miliarde de lei catre bugetul de stat @ Prisecariu a atacat in instanta deciziile finantistilor, dar a pierdut

A incercat sa fenteze bugetul statului cu 25,5 miliarde de lei vechi, dar nu i-a mers, deoarece prin institutiile de control ale statului mai sunt si functionari care nu se lasa intimidati si isi fac treaba. Este vorba despre Danut Prisecariu, ale carui firme vor trece in urmatoarea perioada printr-un proces dureros de executare a unor sume care trebuie sa ajunga la bugetul de stat. Firmele vizate sunt SC Moldova Universal SA si SC Alimentara SA. Nu de mult, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene a obtinut o hotarare judecatoreasca cu ajutorul careia trebuie sa scoata din conturile SC Moldova Universal SA nici mai mult nici mai putin decat 13,5 miliarde de lei. Suma reprezinta taxe si impozite datorate de SC Moldova Universal SA in urma unor operatiuni comerciale derulate cu SC Construct-Design SRL. Si aceasta din urma este o societate comerciala care a fost controlata tot de Danut Prisecariu. Initial, finantistii ieseni au pus poprire pentru suma de 14,1 miliarde de lei vechi. SC Moldova Universal SA a atacat in instanta decizia de poprire a conturilor. Insa prin sentinta nr. 296/2011, emisa in dosarul nr. 682/45/2011, judecatorii au decis sa stearga numai 61.651, stabilind totodata ca firma lui Prisecariu trebuie sa achite statului 13,5 miliarde de lei vechi.

Pila la director

Decizia favorabila statului, mentionata mai sus, a fost obtinuta numai in urma eforturilor uriase ale unor finantisti ieseni, care considera ca trebuie sa-si faca datoria indiferent de presiunile exercitate asupra lor. Nu acelasi lucru se poate spune despre directorul institutiei, Corneliu Durdureanu, care a incercat sa stearga de la SC Alimentara SA o datorie de 12 miliarde de lei. Cotidianul BUNA ZIUA IASI a aratat in mai multe randuri ca Durdureanu a verificat in anul 2010 SC Alimentara SA, stabilind in mod eronat ca aceasta societate avea de platit statului doar vreo 300 milioane de lei vechi. Un control ulterior efectuat de Directia de Finante Vaslui a stabilit ca, de fapt, suma pe care trebuie sa o achite SC Alimentara SA este de 12 miliarde de lei vechi, nu de 300 milioane, cum stabilise Durdureanu.

Prin intermediul biroului de presa al Directiei de Finante, Corneliu Durdureanu a trimis un drept la replica in care se precizeaza ca respectivul control nu ar fi fost finalizat. Dreptul la replica este semnat doar de purtatorul de cuvant, nu si de director. Numai ca ceea ce sustine Directia de Finante in dreptul la replica este contrazis chiar de SC Alimentara SA, intr-o petitie adresata prefectului judetului Iasi. In plangere se mentioneaza de „discutia finala” care urma sa aiba loc intre reprezentantii firmei verificate si inspectorii ieseni. Procedura „discutia finala” se aplica la sfarsitul controlului, cand li se aduce la cunostinta reprezentantilor societatii rezultatul final al verificarilor. „Potrivit consemnarilor din Registrul unic de control al societatii, la data de 21.06.2010 s-au prezentat la sediul societatii inspectorii fiscali Durdureanu Cornel si Grigore Gianina. Am fost anuntati ca luni, 28 august anul curent, va avea loc discutia finala cu contribuabilul. Luni insa am fost anuntati ca discutia a fost amanata pentru ziua de marti 31 august 2010, zi in care inspectorii ne-au prezentat rezultatele controlului. Acestia totodata ne-au informat spre surprinderea noastra ca li s-a solicitat de catre directorul executiv adjunct, dupa ce au prezentat rezultatul inspectiei, fie sa modifice continutul raportului de inspectie fiscala in asa fel incat sa fie stabilite sume suplimentare in sarcina subscrisei, fie sa suspende controlul sub pretextul clarificarii situatiei fiscale a societatii vanzatoare”, se arata in plangere adresata prefectului de SC Alimentara SA.

Comentarii
  • Daca exista vointa pot fi adusi bani la buget din alte surse si nu prin reduceri de salarii si pensii, asa cum au procedat P.D.L.-UL si presedintele Basescu.

  • …se pare ca nimic nu-l poate atinge…toate smecheriile facute de EL nu au efecte penale…ma intreb de ce nu este inchis la ora actuala?…ori dovezile nu sunt concludente…la cate a facut nu-i ajunge viata pentru a ispasi pedeapsa in detentie…cand era la liceul Negruzzi ca sa fie lasat sa stea in poarta cand se juca fotbal statea si lua suturi in fund pentru fiecare gol primit de la fiecare jucator…banii care ii pastoreste nu cred ca sunt ai lui, are pe cineva in spate….inainte de divizarea Alimentarei banii erau a lui Caluschi si Lazescu….acu cine stie….oare va fi tras la raspundere vreo data domnul Prisi….

  • pai piticania puchinoasa si jegoasa nu mai are acum nici macar bani sa plateasca lumina telembiziunii, de plata bietilor angajati nici nu se mai pune problema!! vor face pastele cu resturile aruncate de la carciuma Traian

Adauga un comentariu