Local

Statul vrea sa lase falit un personaj controversat

Publicat: 05 oct. 2014
1

@ Un personaj banuit de fals si inselaciune ramane fara un teren urias @ Dupa ce a participat la o mega afacere penala cu terenuri ale statiunii viticole, acest barbat a ajuns din nou clientul justitiei

Desi nu este un nume sonor, Vasile Pomarleanu este din nou in atentia justitiei dupa ce in decembrie 2013 ieseanul aparea alaturi de un notar si doi avocati intr-un dosar al DNA. O afacere cu ramificatii inclusiv in justitia ieseana tulbura apele opiniei publice la finalul anului trecut, dupa ce o ancheta a DNA dezvaluia caracatita care a pagubit statul roman cu mai bine de 226.000 de lei prin neplata impozitelor datorate la vanzarea unor terenuri de peste 18 hectare, apartinand domeniului public si care erau în administrarea Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Iasi.

Alaturi de alte persoane, Pomarleanu aranjase o afacere cu doua terenuri amplasate în Iasi, zona Copou, în suprafata de 172.070 mp (cota indiviza din suprafata totala de 182.070 mp) si, respectiv, 28 ha evaluate conventional la suma de 210.000 euro. Acestea nu sunt insa singurele probleme pe care ieseanul le are cu justitia. Dupa ce a fentat statul cu mai multe sume, dar si un alt creditor, Pomarleanu va fi executat silit, primul bun scos la vanzare de executor fiind un teren de 8.235 metri patrati, situat in municipiul Iasi. Imobilul a fost evaluat la pretul de 5.013.000 lei, adica peste 1.200.000 de euro. Pretul de la care porneste licitatia este de 978.500 lei, reprezentand 50% din pretul de evaluare a imobilului. Potrivit dispozitiilor art. 845 alin. 9 Codul de Procedura Civila, licitatia va incepe la pretul de 50% din pretul de pornire al primei licitatii. Daca nu se obtine acest pret si exista cel putin 2 licitatori, bunul va fi vandut, la acest termen, la cel mai mare pret oferit chiar daca acesta din urma este mai mic decat valoarea creantei sau garantiei. Vanzarea se va putea face chiar daca se prezinta o singura persoana care ofera pretul de pornire al acestei licitatii. Licitatia a fost stabilita pentru data de 06 octombrie 2014, orele 09.30 si va avea loc la sediul executorului judecatoresc Tufeanu Vasile Bogdan.

Adauga un comentariu