National

Steagul secuiesc, o noua controversa. S-a decis

Publicat: 06 oct. 2016
1

Consiliul Judetean Covasna este obligat de Tribunalul din acelasi judet sa indeparteze steagul secuiesc arborat in sala de sedinte a institutiei. Sentinta poate fi insa atacata cu recurs in termen de 15 zile.

Tribunalul Covasna obliga Consiliul Judetean, prin sentinta pronuntata joi, sa indeparteze steagul secuiesc arborat in sala de sedinte.

Instanta a admis actiunea Prefecturii Covasna care a atacat in contencios administrativ hotararea Consiliului Judetean privind acceptarea donatiei unui steag secuiesc.  Conditia donatorului, respectiv Partidului Civic Maghiar, era ca steagul sa fie arborarat in spatiul public.

In sentinta postata joi pe site-ul Tribunalului Covasna se mentioneaza ca instanta ‘anuleaza hotararea Consiliului Judetean Covasna (…) privind acceptarea ofertei de donatie a unui bun mobil, anuleaza contractul de donatie ( …) si obliga paratii, respectiv Consiliul Judetean Covasna si presedintele Consiliului Judetean, sa indeparteze steagul albastru-auriu al Tinutului Secuiesc din Sala mare de sedinta a Consiliului Judetean Covasna’. Totodata, se arata ca solutia poate fi atacata in recurs in termen de 15 zile de la comunicare.

Prefectul judetului Covasna, Sebastian Cucu a declarat pentru AGERPRES in urma cu cateva luni, in momentul introducerii actiunii instanta, ca steagurile nerecunoscute legal, cum este cel secuiesc, nu pot fi arborate pe cladirile publice ori in incintele acestora, lucru confirmat si de o serie de sentinte judecatoresti ramase definitive.

Adauga un comentariu