Sport

Steaua, în urna a doua la tragerea la sorti pentru Europa League. Vine Jose Mourinho la Bucuresti?

Publicat: 18 aug. 2016
1

Steaua se pregateste de Europa League, dupa umilinta suferita în fata lui City, pe teren propriu, scor 0-5. Ros-albastrii vor intra aproape sigur în urna a doua pentru tragerea la sorti de sâptamâna viitoare si vor putea întâlni alti granzi ai Europei: Manchester United sau Inter pot veni la Bucuresti. Ca si eliminata de Guardiola, vicecampioana spera sa îsi ia revansa în Europa League, acolo unde spera sa adune puncte pentru coeficientul de tara.

Misiunea nu se anunta însa usoara, în conditiile în care, în a doua competitie inter-cluburi de pe Batrânul Continent, vor fi si sezonul acesta echipe foarte puternice. Cu un coeficient de 36.576, Steaua nu are aproape nicio sansa sa urce în urna 1 valorica, în conditiile în care se stiu deja 6 dintre cele 8 echipe care vor face parte din aceasta: Schalke, Zenit, Bilbao, Inter, Fiorentina (57.087 e coeficientul echipei lui Ianis Hagi, cel mai slab al unei formatii deja calificate în grupe).

Vestea buna tine totusi de faptul ca, indiferent de rezultatele din play-off-urile Champions League si Europa League, echipa lui Reghecampf nu poate sa coboare în urna a treia valorica. Astfel, în teorie, Stanciu&Co vor pleca având a doua sansa. Realitatea este evident diferita, în conditiile în care echipe ca Mainz, Southampton, Celta sau Feynoord (sa dam doar câteva exemple) vor fi în urnele 3 si 4 si vor pleca favorite certe în eventualele dueluri cu ros-albastrii.

Mourinho poate veni la Bucuresti

Cei mai puternici adversari din urna 1 vor fi Manchester United si Inter, desi si Schalke, Zenit sau Bilbao pot fi etichetate printre granzii Europei, având în vedere background-ul lor. Astfel, Steaua are o sansa din opt sa cada în aceeasi grupa cu „diavolii” lui Mourinho, lucru care ar reprezentat fara doar si poate o reteta financiara de succes. Dupa Guardiola, în doar câteva luni marele sau rival ar putea sosi pe Arena Naionaala, în fruntea unei echipe cu Ibrahimovic sau Pogba.

Echipele intrate deja în urna 1 valorica pentru Europa League, independent de rezultatele play-off-urilor

Schalke 96.035
Zenit 93.216
Manchester United 82.256
Bilbao 75.142
Inter 58.087
Fiorentina 57.087

Adauga un comentariu