Sport

Steaua va detona doua bombe pe piata transferurilor. 700 de mii de euro pentru mutarile iernii

Publicat: 27 sept. 2016
1

Steaua este lider în Liga 1, dupa primele 10 etape, având 3 puncte avans fata de CS U Craiova, formatie pe care o va întâlni în etapa viitoare, duminica, ora 20.30. Principalele obiective al acestui sezon sunt titlul si calificarea în grupele UEFA Champions League, iar Reghe se gândeste înca de pe acum sa-si contureze lotul. Principalele tinte sunt din Liga 1: Junior Morais (Astra) si Harlem Gnohere (Dinamo), fotbalisti care în iarna intra în ultimele 6 luni de contract.

Atacantii îi dau cele mai mari batai de cap lui Reghe în acest sezon. Golubovic si Tudorie nu au dat randamentul scontat, astfel ca antrenorul ros-albastrilor si-a stabilit ca prioritate pentru perioada de mercato din iarna aducerea unui vârf. Denis Alibec si Harlem Gnohere sunt fotbalistii pe care vicecampioana i-a dorit si în vara, iar în urmatoarea pauza competitionala Gigi Becali pregateste noi oferte.

Daca în cazul lui Alibec sansele unui transfer sunt mici, atacantul având si oferte mai avantajoase din strainatate, nu acelasi lucru se poate spune despre fotbalistul francez al rivalei din stefan cel Mare. Reprimit la prima echipa, dupa ce fusese „exilat” la Dinamo 2, Gnohere va pleca sigur de la formatia antrenata de Ioan Andone. Cel mai târziu în vara, când îi va expira contractul.

„Bizonul” are sanse mari sa ajunga la rivala Steaua, în iarna. Atacantul refuza sa-si prelungeasca întelegerea cu formatia alb-rosie, iar Ionut Negoita va accepta sa se dispenseze de fotbalist în iarna. Motivul: este ultima sansa de a primi bani în schimbul sau. Adus în stefan cel Mare de Mircea Rednic, în vara lui 2015, francezul a devenit rapid jucator de baza si a fost adoptat imediat de fanii formatiei din Stefan cel Mare.

Zilele lui Gnohere la Dinamo sunt numarate, în ciuda faptului ca acesta a fost reprimit în lotul primei echipe. Gigi Becali pregateste marea lovitura pentru eterna rivala: va face în iarna o oferta pentru „Bizon”, profitând de faptul ca acesta va intra în ultimele 6 luni de contract. 400.000 de euro va pune pe masa finantatorul Stelei pentru a-si asigura serviciile fotbalistului francez si sansele ca Ionut Negoita sa accepte oferta sunt foarte mari.

O alta tinta a Stelei este Junior Morais. Fundasul brazilian al Astrei va intra si el în ultimele 6 luni de contract în iarna si va putea negocia cu orice alta echipa. Ros-albastrii stiu acest lucru si, la fel ca si în cazul lui Gnohere, vor sa profite de acest lucru. 300.000 de euro pregateste Steaua pentru aducerea lui Morais. Din nou, sansele ca afacerea sa se perfecteze sunt mari, deoarece Ioan Niculae risca sa-l piarda gratis pe fotbalist la finalul sezonului.

Astfel, cu 700.000 de euro, Steaua va face, cel mai probabil, doua mutari excelente pe piata transferurilor si, totodata, le va da doua lovituri importante rivalelor Astra si Dinamo. Ramâne de vazut cum se vor finaliza negocierile dintre parti, însa, având în vedere contextul, sansele ca Morais si Gnohere sa îmbrace tricoul ros-albastru din iarna sunt foarte mari.

„Îmi creste inima când vad ca Steaua e atât de interesata de Alibec si Morais. Au luat deja trei fotbalisti (Enache, De Amorim si Boldrin- n.r.), acum mai vor doi. Pot sa se numeasca Astra 2, ca si asa îsi cauta denumirea. Nu cred ca Alibec poate ajunge la Steaua în conditiile în care patronul nostru a refuzat o oferta de doua milioane de euro pentru el”, a fost replica lui Marius Sumudica, antrenorul Astrei Giurgiu.

30 de ani are Junior Morais
2,2 milioane de euro e cota de piata a lui Morais
28 de ani are Gnohere
1,25 milioane de euro e cota de piata a lui Gnohere
700.000 de euro ofera Steaua pentru Morais si Gnohere

Adauga un comentariu