Mozaic muzical

Ștefan Bănică Jr., pierderi financiare uriașe! Ce se întâmplă cu averea artistului?!

Publicat: 25 feb. 2021
Stefan Banica Jr. isi sprijina capul pe maini
Stefan Banica Jr. are probleme financiare

Ștefan Bănică Jr. are pierderi financiare uriașe încă dinaintea pendemiei de coronavirus. Artistul a făcut de-a lungul ultimilor ani milioane de euro din concerte. Starul este acționar majoritar la Mabel Concert, o companie prin intermediul căreia își susține spectacolele. Ca și asociat în firmă, Bănică a ales să lucreze alături de mama sa Sanda Vlad-Liteanu.

Cântărețul se bucura de succes pe plan muzical și este extrem de mândru de fiul său Radu Ștefan Bănică care participă la emisiunea “Te cunosc de undeva”, de la Antena1.

Ștefan Bănică Jr., pierderi financiare uriașe

În perioada 2006-2013, compania Mabel Concert a înregistrat o creștere spectaculoasă și a înregistrat un profit net de aproximativ 12 milioane de lei (peste 2,5 milioane euro la cursul de astăzi). Este pentru prima dată când firma cântărețului a ieșit în pierdere și cauza principală nu este pandemia de coronavirus. Cifrele care demonstrează acest lucru sunt raportate în anul 2019 , acesta fiind ultimul bilanț depus de Bănică la Ministerul Finanțelor.

Ștefan Bănică Jr a avut o cifră de afaceri de 2,58 milioane lei însă la final de an, pierderile firmei au fost de 288.120 de lei. Datoriile au ajuns la 713.026 de lei, în scădere mare față de anii trecuți (în 2016, Bănică datora 2,1 milioane lei). Firma stă însă excelent la suma deținută în ”casă sau conturi”, aceasta fiind de 6,27 milioane lei (aproape 1,4 milioane euro), o cifră cu adevărat impresionantă dacă ne gândim că societatea are doar 2 angajați.

Cântărețul avea în anul 2014 în conturi peste 2 milioane de euro. Artistul are de recuperat datorii de peste 1,23 milioane lei.

Ștefan Bănică Jr: ”Pandemia mi-a dăruit timp cu copilul meu”

Cântărețul este unul din puținii artiști de la noi care a preferat să nu se dea de ceasul morții din cauza lipsei concertelor în anul care a trecut. Din contră, el a încercat să găsească partea plină a paharului și să dedice mai mult timp familiei.

”Pandemia mi-a dăruit timp cu copilul meu și cred că ăsta e un dar neprețuit.

Mi-am mutat centru de atenție pe persoanele și lucrurile care contează cu adevărat pentru mine și mi-am întărit anumite convingeri vizavi de inutilitatea lucrurilor făcute doar de dragul de a le face”, a povestit Ștefan Bnciă Jr pentru Viva.

Desi Ștefan Bănică Jr. are pierderi financiare uriașe, acesta este pregătit să revină pe scena. În luna martie are de gând să organizeze un concert acustic devenit o tradiție în ultimii 11 ani. Artistul a explicat că vrea să aducă cel mult 120 de persoane într-o sală de spectacol și să transmită concertul online pentru cei care nu au putut ajunge la fața locului.

Adauga un comentariu