Actualitate

Stefan Radu va fi judecat de Comisia de Disciplina

Publicat: 20 iun. 2012

Fundasul lazial Stefan Radu a fost deferit Comisiei de Disciplina a Federatiei italiene pentru ca a salutat galeria formatiei romane cu un gest asemanator salutului nazist, la meciul cu Napoli, din sezonul trecut.

"Procurorul Federal l-a deferit Comisiei de Disciplina pe fotbalistul echipei Lazio, Stefan Radu, pentru ca si-a salutat fanii cu mina dreapta ridicata si intinsa, la fel ca salutul nazist. De asemenea, si impotriva clubului a fost declansata o procedura disciplinara pentru responsabilitatea avuta in acest caz", se indica in comunicat.

Pe 7 aprilie 2012, Stefan Radu a salutat galeria echipei romane cu un gest asemanator salutului nazist, dupa meciul cu Napoli, scor 3-1, din etapa a 31-a din Serie A. "Printre atitea gesturi de bucurie, a fost fotografiat si salutul fundasului Stefan Radu catre Curva Nord. Romanul i-a salutat pe tifosi cu bratul drept ridicat, intr-un fel de salut roman", a scris agentia Ansa la momentul respectiv.

La 8 aprilie, Lazio Roma a emis un comunicat in care sustinea ca gestul lui Stefan Radu nu face apologia fascismului, fundasul doar sarbatorind victoria alaturi de fani. Radu a fost audiat, in 18 aprilie, timp de o ora si jumatate, de procurorul federal Stefano Palazzi in legatura cu acest caz.

In 2006, capitanul de atunci al lui Lazio, Paolo Di Canio, a fost suspendat pentru un meci si amendat cu 10.000 euro, in urma
salutului nazist de la meciul cu Livorno. Pentru un salut asemanator, Di Canio fusese suspendat o etapa si in urma partidei Lazio – Juventus, scor 1-1. De asemenea, atacantul italian a fost amendat cu 10.000 euro in martie 2005, pentru un gest similar la derbyul cu AS Roma.

Di Canio afirmase atunci ca modalitatea de a-si manifesta bucuria in teren nu are nici o legatura cu politica. Comisia de Disciplina a considerat insa ca un salut in acest fel nu poate fi interpretat ca un element de bucurie.

Sursa : gsp.roloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit