National

Stelian Gheorghe si Alexandru Faur, adusi la DNA

Publicat: 10 feb. 2015
1

Stelian Gheorghe, afacerist implicat in dosarul Despagubirilor si in dosarul Microsoft, si Alexandru Faur, al carui nume apare in acelasi dosar al Despagubirilor ilegale,  au fost adusi la DNA pentru audieri.

Omul de afaceri Gheorghe Stelian, zis Stelu, este cunoscut pentru mai multe afaceri cu imobiliare. De la el ar fi cumparat Elena Udrea, in 2006, un teren in zona Floreasca din Bucuresti, pentru a construi locuinte. Totodata, Udrea a mai cumparat un teren pe malul lacului Grivita, tot pentru un proiect imobiliar, dupa ce a facut un credit de 3,3 milioane de euro la BRD. Proiectul neavand succes, Udrea a vandut terenul si creditul lui Alexandru Faur, partener de afaceri al lui Stelian.

Elena Udrea a fost citata, marti, la DNA. Udrea a ajuns la ora 11.50 la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, precizand ca a venit pentru a da declaratii in Dosarul Microsoft, in urma unei solicitari a avocatilor, aprobate de procurori. Udrea poate fi retinuta si prezentata instantei pentru arestare preventiva, dupa ce deputatii au avizat, luni seara, cele sase cereri ale DNA de urmarire penala, retinere si arestare preventiva in Dosarele Microsoft si Gala Bute.

In dosarul Despagubirilor, Alina Bica a fost trimisa in judecata pe 15 decembrie 2014. Ea este acuzata de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fapta savarsita ca secretar de stat si reprezentanta Ministerului Justitiei in cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor.

In acelasi dosar, au fost deferiti justitiei pentru aceeasi fapta si alte persoane care erau in componenta Comisiei: Crinuta Dumitrean, presedinte ANRP, Dragos Bogdan si Lacramioara Alexandru, toti in stare de arest preventiv, Sergiu Diacomatu, vicepresedinte ANRP, Catalin Teodorescu, actualmente deputat, Oana Vasilescu, jurist, sef birou in MJ, toti sub control judiciar, si Remus Baciu, condamnat definitiv la 5 ani pentru coruptie in alta cauza.

De asemenea, au mai fost deferiti justitiei Emil Nutiu, in stare de arest preventiv, evaluator, si Stelian Gheorghe, sub control judiciar, om de afaceri, beneficiar al despagubirii, ambii pentru complicitate.

Adauga un comentariu