Actualitate

Stelian Ion, fostul ministru al Justiție îl critică pe Cătălin Predoiu care a cerut investigarea posibilelor activităţi infracționale din energie

Publicat: 14 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Stelian Ion fostul ministru al Justiție îl critică pe Cătălin Predoiu care a cerut investigarea posibilelor activităţi infracționale din energie
Stelian Ion îl critică pe Cătălin Predoiu care i-a cerut procurorului general anchetare presupuselor fapte ilegale din energie

Afirmație extrem de ciudată făcută de Stelian Ion, fost ministru al Justiției, care critică declarațiile actualului ministru. Cătălin Predoiu declarase recent că îl somează pe procurorul general să ancheteze posibilele activități infracționale din energie.

Declaraţiile vin în contextul în care în aceste momente există o dezordine totală în energie. De exemplu chiar și ministrul Virgil Popescu declara că în eșalonul 2 din ANRE sunt încrengături vechi şi suspecte.

Lui Stelian Ion nu îi convine faptul că ministrul de Justiţie, Cătălin Predoiu vrea investigarea activităților suspecte din energie

Într-o postare publicată pe o reţea de socializare, Stelian Ion este de părere că declarațiile făcute de Cătălin Predoiu sunt de imagine şi că nu îşi aveau locul. Stelian Ion consideră că ceea ce a făcut Predoiu reprezintă un precedent periculos:

”S-a trezit ministrul Cătălin Predoiu să rezolve criza energetică. A dat, chipurile, îndrumare scrisă procurorului general să se ocupe de fenomenul infracţional din domeniul energiei. Evident, exerciţiu ieftin de imagine. Oare vor ieşi acum la iveală, că a dat Predoiu „îndrumare”, toate iţele băieţilor deştepţi din zona energiei?, a scris, joi, pe Facebook, Stelian Ion.

Declarațiile lui Stelian Ion vin în contextul în care Cătălin Predoiu a declarat faptul că i-a transmis procurorului general să verifice toate activitățile suspecte a fi ilegale din energie:

„Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis procurorului general Gabriela Scutea, astăzi, 13 ianuarie 2022, o adresă prin care, în temeiul art.132 alin.(1) din Constituție și art.69 alin.(3) teza II din Legea nr.304/2004, a îndrumat Ministerul Public să ia măsurile necesare potrivit competenței legale pentru a descoperi, preveni și combate eficient orice tip de activitate infracțională ce ar putea fi desfășurată în contextul crizei energiei și a fenomenului asociat de majorare a facturilor la energie, cum ar fi înșelăciunea, abuzul în serviciu, concurența neloială, grup infracțional organizat, care pot afecta drepturile cetățenilor a căror apărare reprezintă o datorie constituțională a Ministerului Public. (…)

 

Virgil Popescu susţinea că sunt încrengături suspecte în eșalonul 2 al ANRE

Virgil Popescu, ministrul Energiei, menţiona faptul că are o relație normală cu directorul ANRE dar că în eșalonul 2 al instituţiei sunt persoane foarte vechi care au anumite tipuri de încrengături cu furnizorii de energie:

„Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și au fost discuții. Noi am solicitat atunci că tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei bine, nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii. Păi asta e problema noastră?!”, a spus, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, la DCNews.

De altfel, întreaga situaţia a apărut în momentul în care o bună parte dintre români au primit facturi uriașe, facturi în care nu au fost aplicate măsurile impuse de Guvernul Ciucă.

Adauga un comentariu