Actualitate

Stelian Ion (USR), ministrul Justiţiei, nu dorește soluţia propusă de UDMR şi pentru a preveni abuzurile din justiţie

Publicat: 15 iun. 2021
Stelian Ion, ministrul Justiției, s-a trezit cu mai multe capete de acuzații din partea Uniunii Judecătorilor din România
Stelian Ion, ministrul Justiției consideră că SIIJ nu poate fi reînfințată

Pare că ministrul Justiţiei are o agendă proprie nicidecum una colectivă. Aşadar, Stelian Ion a spus clar şi răspicat că nu dorește reorganizarea Secţiei pentru Investigarea a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Pare că ministrul USR și-ar dori o revenire la abuzurile din justiţie din faimoşii ani 2014-2018 când toată presa vuia de articole în care se arătau, cu dovezi, cum unii magistraţi iau decizii extrem de controversate.

În ultima perioadă pare să existe o cursă contracronometru de desfiinţare a SIIJ, asta în pofida faptului că CCR a declarat, printr-o decizie definitivă că înfiinţarea acestei secţii este una perfect legală şi constituţionala.

Stelian Ion nu vrea reînfiinţarea SIIJ în pofida raportului făcut de Inspecţia Judiciară

Inspecţia Judiciară a publicat un raport halucinant referitor la abuzurile făcute de procurorii DNA, raportul a fost aprobat şi de CSM. Totuşi, în pofida faptului că există o certitudine a abuzurilor comise de procurori, Stelian Ion nu dorește reînfiinţarea SIIJ. Vorbim despre faptul că SIIJ se ocupă cu investigarea abuzurilor făcute de magistraţi.

„Trebuie să fim foarte atenți ca odată cu desființarea Secției Speciale, să ajungem la o soluție legislativă acceptabilă, în sensul în care să nu o reînființăm sub altă denumire, sub acoperișul tot al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, pentru că și acum Secția Specială e organizată în cadrul Parchetului General. Ideea de a desființa Secția și de a o reînființa sub o altă denumire sau de a trimite toate dosarele către altă secție, tot unică la nivel național, în cadrul Parchetului General, care să afecteze competența pe partea de luptă anticorupție, aceasta nu poate fi primită și trebuie să fim foarte atenți la cum desființăm Secția. Soluția corectă este cea pe care a promovat-o Guvernul.

Aceasta înseamnă desființarea Secției și respectarea competenței, după materie, astfel încât dosarele care țin de criminalitatea organizată să meargă la DIICOT, cele care țin de corupție să meargă spre DNA, cele care au un alt obiect să meargă după competență la Parchetele fie de pe lângă Înalta Curte, fie de pe lângă Curțile de Apel (…). Dacă se merge spre soluția în care să fie ocolit DNA-ul, ar fi un semnal foarte-foarte greșit”, declarat Stelian Ion la RFI.

Cursă contracronometru pentru desfiinţarea SIIJ

Mai multe personalităţi politice au început o cursă pentru desfiinţarea SIIJ. Ludovic Orban şi vicepremierul și liderul USR-PLUS, Dan Barna au declarat în cursul unor conferinţe de presă că SIIJ trebuie desfiinţată. Vicepremierul a menţionat faptul că acest lucru trebuie să se întâmple indiferent de faptul că decizia se ia în sesiune parlamentară ordinară sau una extraordinară

Avem în momentul de faţă şi raportul MCV. Am văzut că e un raport care arată bine, cât timp reuşim să îndeplinim aceste cerinţe, printre care şi desfiinţarea SIIJ -, avem şi decizia din 18 mai a Curţii de Justiţie a UE şi aşteptăm la începutul lunii iulie şi decizia Comisiei de la Veneţia pe acest subiect. Este foarte clar şi este dorinţa pe care o avem ca fie în această sesiune, până la finalul ei, fie într-o sesiune extraordinară, în luna iulie, să se termine povestea SIIJ, să eliminăm această excrescenţă dureroasă de pe sistemul de justiţie care a adus atâtea deservicii şi a afectat atât de semnificativ percepţia sistemului de justiţie din România”, a afirmat Dan Barna, la finalul Biroului Naţional al USR.

Stelian Ion este un ministrul extrem de controversat

Stelian Ion a reușit contraperformanța de a fi cel mai mic profitor al regimului Mazăre-Făgădău, susține dezvăluri.ro. Acesta a fost avocatul lui Radu Mazăre și se pare, conform jurnaliștilor, a obținut în mod controversat o garsonieră.

“Ani de muncă în sprijinul lui Mazăre i-au adus o garsonieră în cartierul Poarta 6, și aceea atribuită în condiții frauduloase. De la RAEDPP a primit în lucru mai multe dosare decât pot munci în mod real o întreagă echipă de avocați, dar suma încasată pentru ele a fost una modică.

De altfel, ministrul Justiției a fost acuzat de repetate ori că încearcă politizarea justitiei.  Vorbim despre faptul că ministrul Stelian Ion a făcut ceea ce niciun ministru nu a indraznit să facă, indiferent că vorbim despre PSD, PNL, PDL etc. Acesta a participat la concursurile in profesie a judecatorilor care vor să intre in ICCJ. Menţionăm că judecătorii nu sunt sub tutela ministerului reprezentant de Stelian Ion.

Comentarii
Adauga un comentariu