National

Stelian Tanase insista: SRI sa-si retraga ofiterii acoperiti din TVR. Astept sa ma sune Hellvig

Publicat: 06 apr. 2015
1

Presedintele-director al Societatii Romane de Radioteleviziune insista asupra cererii privind scoaterea ofiterilor acoperiti din TVR, Stelian Tanase afirmand, luni, ca asteapta ca actual sef al Serviciului, Eduard Hellvig, sa il sune.

Tanase i-a adresat, in ianuarie, o scrisoarea generalului SRI Florian Coldea, prin care ii cerea acestuia sa isi retraga ofiterii acoperiti din TVR.

Intrebat daca a primit vreun raspuns de la SRI si daca a avut vreo intalnire pe tema aceasta, Stelian Tanase a spus:

„N-am avut o intalnire si o doresc, pentru ca acolo au fost niste schimbari, la varful SRI, care au schimbat putin datele problemei. Reactia mea a fost la interviul pe care l-a dat George Maior (fostul director al SRI, n.r.) si in care a spus ca sunt agenti acoperiti in presa. Eu imediat am ripostat, am spus ca sa-i retraga din TVR. Mentin si acum aceasta cerere catre SRI. Pe mine nu ma priveste cine conduce acest serviciu, ci institutia si atitudinea. Si am primit un raspuns care nu raspundea la obiect, adica imi dadea o stenograma a acelui interviu. Ce a spus domnul Maior”.

„Voi insista. Am dat un telefon la SRI pentru a avea o discutie cu domnul Hellvig, pe care, de altfel, il cunosc. Si de la cabinet mi s-a spus ca o sa fim sunati. Sunt doua saptamani de cand s-a intamplat asta, n-au sunat, dar, uitandu-ne pe agenda, vedem ca acolo, la SRI, a fost foarte multa treaba si banuiesc, cand va gasi un moment, dupa Pasti, ma va suna. Si el ma cunoaste. Si o sa putem sa discutam. Insist si acum, agentii serviciilor secrete trebuie retrasi din TVR”, a mai spus Tanase.

Adauga un comentariu