National

STENOGRAME: Bercea Mondial l-a sunat pe Mircea Basescu, din inchisoare, sa-i ceara ajutorul

Publicat: 25 iul. 2014
1

Noi dezvaluiri in dosarul lui Mircea Basescu. Fratele presedintelui Basescu a fost sunat de interlopul Bercea Mondial, de dupa gratii, informeaza Romania TV.

Interceptarea convorbirii apare la dosarul fratelui presedintelui Traian Basescu.

Citeste si Procurorul General a dispus verificarea legalitatii solutiilor date procurori in dosarele

Mircea Basescu: Alo!
Bercea: Sa traiesti nasicule! Finu’ Bercea te deranjeaza.
Mircea Basescu: Sanatate!
Bercea: Ma nasicule! Ce se intampla, ma? Puscarie degeaba facuta ma, nasule, ma.
Mircea Basescu: Stiu! Stiu! Am auzit si eu. Lasa-ma sa ma documentez si eu sa vad ce e.
Bercea: Pai, nu-mi gasesti un avocat bun, domnule?! Sa-mi gasesti un avocat bun.
Mircea Basescu: Trebuie sa gasim.
Bercea: Mateut ala e bun? Mateut?
Mircea Basescu: Nu stiu despre cine este vorba. Lasa ca gasesc eu si vorbesc eu cu Florin.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, i se plange lui Mircea Basescu si ca judecatorii i-au distrus familia pentru ca, in acelasi dosar, au condamnat-o si pe sotia lui si pe fiul lor cel mare.

Bercea: … Puscarie nevinovat ma, nasule, ma? Fara sa-l tai… I-a dat un an de zile si lui nevasta-mea. Si lui fi-miu. Nevinovat.

Mircea Basescu: Stiu, ca am vorbit cu ea.

Bercea: Deci, i-a dat un an cu executare. Ramane copiii aia mici… Mi-a distrus familia.
Mircea Basescu: Finule! Cumetre! Iti trebuie un avocat ca lumea!
Bercea: Da!
Mircea Basescu: Iti trebuie un avocat ca lumea! De acolo, de prin Bucuresti, din Constanta, asta este! Trebuie sa rezolvam!

Din probele depuse la dosar rezulta ca nu era prima data cand Bercea apela la nasul sau, Mircea Basescu, pentru a fi ajutat in problemele cu justitia. Potrivit interceptarilor, Bercea a apelat la fratele Presedintelui pentru a-l ajuta pe fiul sau sa scape de un dosar penal, dosar in care Florin Anghel a primit doar o condamnare cu suspendare.

Florin Anghel: Hai sa-ti mai zic eu… mai ti… mai stii cand venea el(nr. Bercea Mondial) sa ma scapi pe mine acum doi ani?
Mircea Basescu: A!
Florin Anghel: Cand am fost eu arestat? Stii ca eu am scapat si dosarul s-a finalizat acum trei ani? Doi ani.
Fanica Anghel(sotia lui Bercea): Mda.
Mircea Basescu: Uite, nu stiam.
Florin Anghel: Dosarul s-a finalizat si eu am scapat. Am mers cu el asa…stii? Si mi-a dat cu suspendare 8 luni… Si uite si cu el e la fel. Scoate-l domnule!
Mircea Basescu: E al dracului de greu!

Citeste si Dezvaluirile procurorului Iacobescu in cazul Bercea Mondial. Este vorba de doua milioane

Potrivit dosarului, discutiile ar fi avut loc la sfarsitul anului 2013.

Mircea Basescu, fratele sefului statului, va ramane in arest preventiv. Un complet al Tribunalului Constanta a respins cererea sa de inlocuire a masurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

STENOGRAME in dosarul Bercea-Mircea Basescu: „De nu-ti bag direct un cutit in cap!”

Romania TV a prezentat joi noi stenograme din dosarul intocmit de catre procurori in dosarul lui Mircea Basescu. Conform uneia dintre acestea, Mircea Basescu s-a oferit sa-i ajute pe cei din familia Anghel sa recupereze banii de la Marian Capatana. Totodata, fratele presedintelui le-a spus ca va incerca sa-l ajute si pe Capatana sa faca rost de bani. Varianta a fost refuzata de Izaura Anghel care ar fi spus: „Numai nasule, lasati, numai! De ce sa-l ajutati daca dumneavoastra n-ati luat banii astia? De ce? Sa ne dati degeaba?”

Mircea Basescu, fratele presedintelui, a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta, dupa ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

In acelasi dosar a fost deferit justitiei si Marian Capatana, pentru complicitate la trafic de influenta.

Potrivit DNA, la inceputul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, i-a remis lui Mircea Basescu suma de 250.000 de euro, prin intermediul lui Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal denuntatorului si a altor cereri incidente in respectiva cauza.

„Inculpatul Basescu a lasat sa se creada ca are influenta asupra magistratilor si poate obtine o situatie favorabila pentru tatal denuntatorului: fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. Ulterior, pentru ca tatal denuntatorului nu a fost pus in libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatana in acelasi scop. Intervalul de timp in care denuntatorul a remis sumele de bani inculpatului Capatana este cuprins intre datele de 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotararii de condamnare la instanta de fond)”, se spune in comunicat.

Sursa citata precizeaza ca, din suma totala de 600.000 de euro remisa lui Marian Capatana, fratele presedintelui a primit 250.000 de euro.

„Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, Marian Capatana si-a insusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primiti de la denuntator. Dupa pronuntarea hotararii de condamnare din 22 februarie 2012, avand in vedere durata pedepselor cu inchisoarea aplicate, mult mai mari decat pedepsele promise de Mircea Basescu, denuntatorul si membrii familiei sale au pretins restituirea banilor dati inculpatilor. In acest sens, pana la 26 februarie 2012, Mircea Basescu a restituit suma de 280.000 de dolari. Ulterior, au mai fost restituite diferite alte sume de catre Marian Capatana”, sustin procurorii.

DNA precizeaza ca, desi cei doi au restituit o parte din banii primiti, acestia l-au asigurat in continuare pe Florin Anghel ca vor continua demersurile, respectiv folosirea influentei in vederea obtinerii unei hotarari favorabile, inclusiv prin stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova.

Mircea Basescu a fost arestat, alaturi de Marian Capatana, in 20 iunie in urma deciziei Tribunalului Bucuresti.

Citeste si Noi amanunte in SCANDALUL Mircea Basescu-Bercea Mondial

Adauga un comentariu