National

STENOGRAME DIN SEDINTA PSD. Dragnea a tunat impotriva celor care au votat cu Oprea

Publicat: 22 sept. 2016
1

STIRIPESURSE.RO a reusit sa intre in posesia unor stenograme audio din sedinta Comitetului Executiv al PSD de la Murighiol. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a criticat dur atitudinea unor senatori PSD care nu ar fi ascultat deciziile luate la partid si care au actionat emotional la votul in Cazul Gabriel Oprea acuzat de omor din culpa de procurorii DNA:

Liviu Dragnea in Comitetul Executiv National al PSD (CexN al PSD): Mihai (n.a. Mihai Fifor, seful Grupului PSD din Senat) Ce ti-am spus eu tie cu privire la votul din Senat referitor la ridicarea imunitatii lui Gabi Oprea, ca sa inteleg si eu ce s-a intamplat?

Mihai Fifor, seful Grupului PSD din Senat: Domnule presedinte discutia noastra a fost foarte clara – toti senatorii PSD voteaza pentru incuviintarea solicitarii DNA. Asta am si comunicat, dar ceea ce s-a intamplat in sedinta e altceva. 73 de voturi au fost impotriva si.. (neinteligibil). Cum s-au desfasurat lucrurile si cum s-a ajuns in situatia asta e mai greu de explicat…. Daca ma uit insa azi pe filmarea din Senat data de stiripesurse care contine tot filmul votului, se vede foarte clar ca marea majoritate din cele 73 de voturi sunt voturi liberale, nu voturi PSD.

Pe de alta parte eu cred ca a fost un vot emotional, pentru ca asa cum stie toata lumea, inaintea votului, in timpul votului a discutat cu fiecare coleg in parte si este foarte probabil sa se fi ajuns ca unii colegi sa fi vota impotriva, dar…

Liviu Dragnea, presedintele PSD: Vreau sa stiu si eu atunci de ce am ajuns in situatia asta, ca suntem aici si discutam despre liste (neinteligibil). In ultima perioada am discutat cu foarte multi parlamentari de-ai nostri, cu foarte multi si am inteles ca suntem colegi in continuare, ca suntem disciplinati ca partid, nu suntem un partid militarizat, dar totusi cand luam niste decizii politice pe care le luam cu discutii in partid si in grupuri ele trebuie duse pana la capat si constat ca nu mai conteaza ce discutam noi si conteaza emotia de moment. Eu nu am absolut nimic impotriva lui Oprea, dar noi discutam aici despre posibilitatea de a i se incepe sau nu urmarirea penala.

Pe de alta parte acesti colegi ai nostri care au mers pe aceasta emotie, nu stiam ca sunt atat de emotivi. Totusi a murit un tanar… Stim ca de la noi au fost putini care au votat, dar de ce a trebui sa se intample asta?”, se aude in stenograma audio intrata in posesia stiripesurse.ro

Potrivit surselor noastre senatorii care au votat impotriva solicitarii DNA ar fi fost amenintati ca le sunt puse in pericol candidaturile pe listele partidului pentru indisciplina.

Adauga un comentariu