Titlurile zilei

Stenograme incendiare! Cum discutau traficanții de droguri cu clienții: „Hai pe la mine să-ți arăt o pereche de adidași noi!” Stupefiantele, transportate cu taxiul prin Iași!

Publicat: 03 apr. 2020

Judecătorii ieșeni au decis condamnarea definitivă a doi indivizi. Cei doi au fost acuzați de trafic de droguri. În interceptările efectuate de către procurori, cei doi au vorbit codificat cu clienții

Doi indivizi acuzați de trafic de droguri nu au reușit să îi impresioneze pe judecători. Magistrații din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Petru Ionuț Aneculăesei (30 de ani) și Constantin Ferariu (38 de ani) împotriva sentinței emise de Tribunalul Județean. Sentința este definitivă.
Inițial, Constantin Ferariu a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare, în timp ce Petru Aneculăesei a primit o pedeapsă de șase ani și patru luni de pușcărie. Cei doi au fost acuzați de procurorii DIICOT că ar fi adus în oraș cantități foarte mari de stupefiante.

Substanțe transportate cu taxiul

Procesul celor doi a început în urmă cu câteva luni. Potrivit anchetatorilor, Aneculăesei și Ferariu au adus la Iași mai multe kilograme de droguri. Cei doi vindeau în special canabis, adus din străinătate, unii dintre clienții lor fiind și investigatori sub acoperire de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate.
Investigatorii sub acoperire au cumpărat stupefiante de la cei doi încă din luna noiembrie 2018. Anchetatorii au afirmat că Ferariu era cel care distribuia de regulă drogurile, el având o clientelă formată, pe care o anunța de câte ori primea marfă nouă. De asemenea, Ferariu transporta drogurile cu taxiul. În ianuarie, Ferariu a apelat la Aneculăesei pentru a face rost de droguri. Acesta din urmă a făcut rost de substanțe de la o persoană neidentificată, oferindu-i lui Ferariu să vândă, potrivit procurorilor.

Limbaj codificat

Anchetatorii au afirmat că, în cadrul discuțiilor purtate referitoare la tranzacționarea cantităților de canabis, cei doi utilizau un limbaj codificat, folosind termeni precum „CD”, „cartofi” sau „adidași”.
Oamenii legii au mai afirmat că Ferariu vindea canabisul la prețul de 70 de lei pe gram. Într-o discuție de pe data de 26 ianuarie 2019, Ferariu vorbește cu un client despre „adidași noi”:
„X: – Alo!
Ferariu Constantin: – Ce faci?
X: – Uite bine, pe acasă!
F.C.: – Aha, când ai timp, treci pe la mine, să-ți arăt o pereche de adidași noi, buni, ca lumea!
X: – Da!
F.C.: – Da, s-o schimbat traseul!
X: – Da, da’ știi care e faza!
F.C.: – Zi!
X: – Îs sărac până pe 5!
F.C.: – Uăi, da’ n-am nicio activitate, nimic, nimic, nicio acțiune, știi treburile mele, acuma o venit colegul pe la mine, alea, alea, mi-o prezentat, am ținut să-ți zic, că ci-o fost s-o dus, de-acolo și am rămas cam pe jantă, dacă mă înțelegi!
X: – Am înțeles!”

„Poți veni după vrăjeală!”

Într-o altă discuție înregistrată de anchetatori, Aneculăesei vorbește cu un bărbat despre „cartofi”:
„A.: – Fă-ți rost de bani și poți să vii!
X: – Aha!
A.: – Ai auzit?
X: – Unde să vin, la Iași?
A.: – Da, după… „vrăjeală”!
X: – Da, stai tu liniștit, că am vorbit cu cineva, frate, și acuma să văd, să facă el, ca să vin acolo, n-am, dacă nu dă el banii, degeaba, Ioane!
A.: – Aha!
X: – Da!
A.: – Mie mi-o venit, gata!
X: – Da, știu!
A.: – Deja am zece comenzi azi!
X: – Aha!
A.: – Da!
X: – Nu vezi că stau după oameni!
A.: – 300 de… de astea, de cartofi, trebuie să le dau!
X: – Aha, îi bun!”
Comentarii
Adauga un comentariu