National

STENOGRAME. Razboi total intre PNL si PDL. Cum planuieste PNL preluarea controlului si eliminarea PDL

Publicat: 10 mai 2015
1
Stenogramele unei sedinte a PNL, la care au participat Alina Gorghiu si Teodor Atanasiu, scot la iveala un plan bine pus la punct pentru a elimina PDL din noul partid. Se discuta inclusiv despre „iluzia” creata de a avea un prim ministru si promisiunea ca acest lucru nu se va intampla niciodata. Iata, mai jos, stenograma integrala de la Bistrita.
„Noi fara PD nu castigam presedintele. Ne-am tinut de nas si am facut un compromis. Altfel nu se putea. Va mai spun un lucru. Am facut un lucru, eu zic destept chiar daca in Bistrita e putin altfel. Un lucru destept de ce? Noi am facut o fuziune paritara in care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la presedintie al partidului si ei ne-au dat sediul (rasete), in care sa functionam. Ganditi-va ca avem 28 de judete in care noi conducem in fuziunea asta paritara. Mai mult de atat nu puteam obtine. Eu va spun ca le-am dat si iluzia ca o sa aiba primul ministru. N-o sa-l mai aiba. Va dau in scris ca nu o sa-l aiba! Cu toate ca nu prea e corect! Nu e corect deloc, dar n-am nicio retinere. Nu-i corect, dar daca maine ai prim-ministrul poti face ce vrei si ai tot”, a spus Atanasiu.
„Deci partidul asta va fi al vostru, nu al lor. Sa fie foarte clar! A fost si va fi al nostru. Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus ca daca pleaca maine imi fac un bine. Tot cu 45% raman si nu ma mai intreaba nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu si cu lacu. Imi fac un bine daca pleaca. Nu o sa plece, nu-s prosti. O sa convietuim cu ei. Liderii lor o sa dispara rand pe rand! Daca faci o comparatie si o sa-i vedem maine pe Alina si cu Vasile oriunde lumea e usor sa aleaga intre cei doi pe cine sa aleaga. Daca intrebi ce partid s-a reformat si care nu, si te uiti la presedinti, iar e usor sa-ti dai seama cine, si asa mai departe. Deci una peste alta am facut un compromis care sa ne fie favorabil noua. Si ne-a fost pana acum. Acum e tras un pic si inapoi. De ce? Acum trebuie sa ii dau ceva si PDL-ului. Deci Blaga stie o gramada de lucruri din campania lui Basescu, din campania celalalta. Ii e frica ca daca ajunge pe post, in pozitie de top, ne tine foarte vulnerabili si atunci prefera sa zica ca da, ca ba. Ca nu zice nu. Pana la ora asta eu cu colegii mei am adus 15 parlamentari, iar el a adus zero. Credeti ca un om care vrea sa ajunga acolo si cu influenta pe care o are Blaga, nu e in stare sa aduca un senator?”.
„Pe mine ma intereseaza, in principal sa am eu, fostul PNL puternic aici. Nu stiu daca iute. Nu trebuie sa va spun in cuvinte. Sper sa intelegeti care e mesajul meu. Sunt sigura ca vi l-au spus si colegii mei. Voi trebuie sa fiti puternici, candidatii din fostul PNL vreau sa fie si asa mai departe. Da?”, a spus Gorghiu.
Adauga un comentariu