IT&C

Ștergere cont Facebook: Sunt doar câțiva pași simpli ce trebuie urmați

Publicat: 28 iul. 2021
grafică ștergere cont Facebook
Ștergerea contului Facebook este mult mai simplă în prezent

Aproape oricine are în ziua de astăzi un cont de Facebook și se întreabă dacă, la un momentdat, există posibilitatea de ștergere a contului de Facebook.

Ștergerea contului Facebook a fost în trecut un proces lung și obositor. În prezent, există varianta dezactivării cu ușurință a contului sau ștergerea pentru totdeauna al acestuia, în cazul în care v-ați săturat de social-media.

Folosirea contului de Facebook poate afecta clar intimitatea voastre din mediul online. Asta mai ales dacă ținem cont de toate marile scandaluri care au avut loc recent. Unul dintre exemplele relativ recente este cazul Cambridge Analytica, în care au fost colectate date ale câtorva milioane de utilizatori ai Facebook.

Nu puține au fost situațiile în care s-a primit „acces special” către zeci de firme, la solicitarea către bănci de informații financiare despre utilizatori.

Cel mai apropiat exemplu în legătură cu breșa masivă de securitate de la Facebook  este cel legat de token-urile de securitate ale aproximativ 50 de milioane de persoane care au fost compromise.

grafică ștergere cont Facebook

Ștergere cont Facebook: Varianta dezactivării temporare

Ștergerea contului Facebook este simplă și se realizează prin completarea unui formular dedicat special acestei acțiuni, pus la dispoziția utilizatorilor săi de rețeaua de socializare.

Înainte de a trimite cererea de ștergere a contului Facebook trebuie să știți că datele voastre, respectiv pozele, postările sau activitatea, vor fi șterse doar dacă timp de 14 zile după trimiterea cererii, n-ați accesat contul Facebook pe care vreți să-l ștergeți definitiv.

În cazul în care nu vreți ștergerea definitivă a contului Facebook, îl puteți dezactiva temporar până când veți avea iar nevoie de el. Astfel, nicio persoană nu-și va putea înregistra un nou cont cu numele vostru.

Ștergerea contului de Facebook poate fi temporară, datele fiind păstrate, iar contul putând fi reactivat în orice moment, și definitivă, atunci cand toate datele contului respectiv de facebook sunt şterse definitiv şi nu mai pot fi recuperate in niciun fel

Trebuie avut în vedere că această ultimă metodă este necesar sa fie folosită doar atunci când sunteți foarte siguri că nu mai doriți acel cont.

grafică ștergere cont Facebook

Cum dezactivezi contul Facebook

Pentru a dezactiva contul de Facebook, se intră în contul Facebook, se apasă săgeată din dreapta sus, după care se apasă Account settings.

Din meniul din dreapta, se selectează Security și se apasă Deactivate your account din partea de jos a paginii.

Ajungi pe o pagină în care ţi se explică ce dor le va fi prietenilor de tine şi te întreabă de ce vrei să renunţi.

În partea de jos a paginii, trebuie să bifezi căsuţa dacă vrei să nu mai primeşti mailuri de la Facebook în perioada dezactivării. Acolo trebuie să apeşi Confirm.

Dezactivarea este o renunţare temporara, în cazul în care te răzgândeşti e suficient să intri iar şi contul va fi readus în starea în care l-ai lăsat.

grafică ștergere cont Facebook

Ștergerea definitivă contul Facebook

Pentru a șterge definitiv contul Facebook  trebuie să te loghezi și pe urmă apeşi linkul https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

facebook_delete_3. Acol otrebuie să aApeşi Delete my account.

Ștergerea definitivă va duce la pierderea tuturor pozelor, statusurilor, eventurilor, paginilor şi orice ai mai creat  de-a lungul timpului in respectivul cont.

În acest caz, te poţi răsgândi în 14 zile, totul revenind la normal printr-o simplă logare in respectivul cont (username si parola raman neschimbate). Dacă în 14 zile nu accesezi contul, acesta va fi şters defintiv, nemaiputând recupera datele in niciun fel. Poţi face un backup inainte de a sterge, indicat pentru cazul în care ai date utile.

grafică ștergere cont Facebook





Adauga un comentariu