Educatie intima

Sterilitatea psihologica la barbati

Publicat: 19 aug. 2018

Factorii masculini ai infertilitatii sunt: disfunctia spermatica, varicocelul, dezechilibrele hormonale, insuficienta testiculara, ejacularea retrograda, stilul de viata si factorii de mediu (fumat, alcool, droguri, stres, medicatie alopata ce ar putea afecta functia spermatica), bolile cu transmitere sexuala sau infectiile pelvine, bolile genetice. Consumul de alcool, unele medicamente, obezitatea, sportul excesiv, relatiile pasagere pe o lunga durata de timp, stresul, depresiile, anxietatea, masturbarea excesiva sunt factori declansatori ai sterilitatii masculine. Stima de sine scazuta, obsesia aspectului fizic, varsta cu problemele de sanatate specifice, ejacularea precoce, disfunctia erectila, impotenta ejaculatorie afecteaza fertilitatea masculina la fel de mult. Toate aceste cauze determina sterilitate psihologica prin afectarea emotionala si neputinta de a gestiona starile declansate. O relatie de cuplu toxica, coabitarea cu alte persoane in spatiul conjugal afecteaza, in mare masura, femeia, dar si barbatul.

Pentru o viata echilibrata, este necesar sa acordam atentie tuturor nevoilor noastre. Cand incetam sa ii controlam pe cei din jur, sa fim salvatorii omenirii, avem timp sa vedem ce este in neregula in viata noastra. Reconectarea la sinele interior, li­nistirea copilului interior devin obi­ec­tive primare, pentru a caror inde­plinire trebuie sa ne dam voie sa fim asa cum suntem, sa ne acceptam, sa ne hranim toate nevoile. Vindecarea incepe cu identificarea. Este important sa ne intrebam de ce reactionam exagerat la anumite teste ale vietii, sa intelegem ca suntem singurii responsabili de viata noastra, ca nimeni nu ne face rau, ca reactia noastra de aparare este un mecanism produs de minte.

Sa constientizam apoi ca nu suntem in competitie cu nimeni, deci conflictul nu este necesar, in acest sens grupurile terapeutice, terapia individuala ajutand la amplificarea inteligentei emotionale, la cresterea femeii adulte si a barbatului. Sa aducem in viata de zi cu zi comportamente noi, specific feminine, care sa trezeasca femeia interioara. Hrana bazata pe alimente cu efect puternic curativ, bogata in afrodisiace naturale, detoxifianta, este foarte importanta pentru echilibrarea hormonala pe cale naturala.

Benefice vindecarii mai sunt: terapia prin ras, amplificarea optimismului, compania prietenilor tonici, pozitivi, dansul, care deblocheaza inelele reichiene, controlul respiratiei si exercitiile de respiratie, dusurile si baile alternative, talasoterapia, baile cu uleiuri volatile, masajul, reflexoterapia, meloterapia, meditatia (echilibrante ale sistemului nervos vegetativ). Este bine sa constientizam ca in spatele fiecarei experiente se afla o mare bogatie, ca, pentru a ne dezvolta, este necesar sa iesim din zona de confort, chiar daca doare, iar aceasta durere a schimbarii rezida doar in modul in care noi interpretam realitatea.  

Angajari videochat Iasiloading...

Adauga un comentariu