International

Steve Jobs a murit prematur

Publicat: 21 oct. 2011
1
Steve Jobs s-a operat pana la urma de o forma vindecabila de cancer de pancreas in 2004, la noua luni dupa diagnosticarea bolii.
Directorul si cofondatorul Apple Steve Jobs, care a decedat la inceputul lunii, a intarziat o operatie chirurgicala pentru tratarea cancerului sau pancreatic, in timp ce aceasta i-ar fi putut creste speranta de viata, afirma biograful sau, Walter Isaacson, potrivit Realitatea Tv.
„Mi-a spus: nu as vrea ca trupul meu sa fie deschis, nu as vrea sa fie brutalizat in acest mod”, a povestit biograful Walter Isaacson intr-o emisiune a televiziunii 60 Minutes de la CBS.
„Cred ca se gandea in mare ca daca ignoram ceva, daca vrem ca acel lucru sa nu existe, putem avea o gandire magica”, putem obtine ca acest lucru sa se realizeze doar prin gandire, a adaugat Isaacson in extrasul din interviu, publicat joi, inainte de difuzarea emisiunii, duminica seara.
„El voia sa vorbeasca despre acest lucru, sa spuna cat de mult regreta”, a adaugat Issacson, „cred ca avea sentimentul ca ar fi trebuit sa faca operatia mai devreme”.
Steve Jobs s-a operat pana la urma de o forma vindecabila de cancer de pancreas in 2004, la noua luni dupa diagnosticarea bolii.
In acest timp, „el a incercat sa se trateze cu un regim alimentar, a mers la spiritualisti, a incercat mai multe modalitati de tratament macrobiotic si nu s-a operat”, povesteste Isaacson.
Dupa noua luni, dupa ce toti prietenii i-au cerut sa incerce calea chirurgicala, el s-a lasat induplecat. „Se presupune ca a fost prea tarziu, deoarece cand l-au operat, (chirurgii) au remarcat ca (boala) se extinsese la tesuturile din jurul pancreasului”.
Potrivit lui Isaacson, Steve Jobs a continuat sa fie tratat in secret, in timp ce se declara complet vindecat.
El si-a luat un concediu medical in 2009, in timp ce a primit o grefa de ficat, si un altul incepand din ianuarie. Jobs a murit la 5 octombrie.
Adauga un comentariu