Fotbal extern

Steve McLaren, numit oficial pe banca lui Twente

Publicat: 06 ian. 2012

Steve McClaren a fost numit oficial antrenor şi director tehnic al echipei FC Twente Enschede, viitoarea adversară a Stelei în şaisprezecimile de finală ale Europa League, a anunţat clubul olandez.

McClaren revine astfel la Twente, grupare pe care o părăsise la finalul sezonului 2009-2010.

”Clubul şi McClaren au ajuns la un acord pentru un contract pentru două sezoane şi jumătate”, se menţionează într-un comunicat al formaţiei aflată pe locul 3 în clasamentul campionatului olandez. Inţelegerea urmează să fie parafată vineri, cand fostul selecţioner al Angliei (august 2006 – noiembrie 2007) va fi şi prezentat oficial, iar sambătă se va alătura echipei, în stagiul de pregătire din Insulele Canare.

Tehnicianul englez îi succede lui Co Adriaanse, care şi-a reziliat marţi contractul cu Twente.

McClaren şi-a început primul mandat la Twente în iunie 2008, reuşind că cucerească titlul în sezonul 2009-2010. A devenit primul străin care a primit titlul de cel mai bun antrenor al sezonului în Olanda. McClaren a plecat apoi la Wolfsburg, unde a fost demis în februarie 2011, după care a mai pregătit pe Nottingham Forrest, de unde a demisionat în octombrie.

McClaren a fost antrenorul echipei Middlesbrough, care elimina Steaua în semifinalele Cupei UEFA din 2006, cu scorul de 4-2 (0-1 în tur). Prima manşă a întalnirii dintre Steaua şi Twente va avea loc la Bucureşti, pe 16 februarie, iar returul se va disputa în Olanda, pe 23 februarie.loading...

Adauga un comentariu