Actualitate

Stiai ca detergentul de vase poate avea si alte intrebuintari? Iata la ce si cum il mai poti folosi

Publicat: 28 aug. 2018
17

S-ar putea sa folosesti detergentul de vase si la curatatul altor obiecte. Insa detergentul de vase te poate salva in anumite situatii. Iata cateva intrebuintari inedite ale detergentului de vase pe care nu le stiai. Poti folosi detergentul de vase si la curatarea altor obiecte. Si de ce nu, chiar si a hainelor. Detergentul de vase este o forma de sapun care contine o mixtura de surfactanti care produc spuma si care nu irita pielea. Si, asa cum stii, sunt multi detergenti de vase care au si parfumuri.

In urma cu multi ani, unii detergenti de vase contineau fosfati are ajutau la spalarea vaselor, dar care ridicau probleme in ceea ce priveste mediul inconjurator. Fosfatii ajungeau in lacuri si iazuri, si duc la cresterea algelor. Iar pe masura ce acestea se inmultesc, oxigenul din apa se reduce. Acest lucru pune in pericol viata marina. Astazi, majoritatea detergentilor de vase nu contin acesti fosfati. Dar e o idee buna sa verificati mereu etichetele pentru a va asigura ca detergentul de vase nu contine fosfati. La modul general vorbind, detergenul de vase este unul dintre cele mai sigure produse de curatat. De aceea poate fi folosit si in alte moduri, la care nu poate ca nici nu te-ai gandit.

La ce mai poti folosi detergentul de vase

Detergentul de vase mai poate fi folosit si la curatarea parchetului. Ai nevoie de o lingurita sau doua de detergent de vase intr-o galeata de apa. In acest fel nu mai dai banii pentru un alt detergent care este destinat pentru curatarea podelei. In plus, detergenul lichid de vase ajuta la curatarea podelelor din linoleum, dar functioneaza foarte bine si pe gresie. Daca ai parchet laminat, urmeaza intructiunile producatorului, deoarece prea multa umezeala poate cauza stricaciuni.

Indeparteaza petele

Petele cauzate de uleiuri pe tesaturi sunt unele dintre cele mai dificil de indepartat. Pentru acestea, detergentul de vase este una dintre cele mai bune solutii. Pune putin detergent de vase pe pata si freaca usor inainte de a spala haina cu apa calda. In plus, poti indeparat cu ajutorul detergentului de vase si petele de pe covor. Pune detergent pe pata si putina apa calda, iar cu o carpa curata freaca usor pana cand pata dispare.

Curata multe suprafete

De asemenea, mai poti folosi detergentul la curatarea multor suprafete din casa. Precum blatul, masa. Si ca sa fie mai usor, poti prepara o solutie cu apa si detergent de vase pe care sa o pui intr-un recipient cu pulverizator.

Alte suprafete pe care le mai poti curata cu ajutorul detergentului de vase sunt usile dulapurilor din bucatarie. Atunci cand gatim, aburii si grasimea se depun pe mobila. Iar daca uiti de ea, se va intari si va fi greu de indepartat. Pune detergent de vase in apa calda si curata dulapurile de grasimea lipicioasa!

Cu siguranta ai descoperit ca nu are rost ca cumperi detergenti speciali pentru fiecare podus din casa. Si probabil ca speli si aparatele electrocasnice tot cu o solutie de apa si detergent de vase. Dar stiai ca poti curata si filtrele aparatelor de aer conditionat? Si chiar jaluzelele interioare. In plus, te mai poti ajuta de detergentul de vase si la curatarea ferestrelor. Dilueaza deterget in apa si foloseste-l precum solutia pentru curatat geamuri.

Adauga un comentariu