Magazin

Ştiai că ieşenii prefera să se reorienteze profesional după 40 de ani? Iată de ce!

Publicat: 19 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ştiai că ieşenii prefera să se reorienteze profesional după 40 de ani Iată de ce

In ultima vreme, tot mai multi ieseni au inceput sa se reorienteze profesional, desi au peste 40 de ani, o varsta cand, in mod obisnuit, nimeni nu se mai gandeste la un nou inceput in aceasta privinta. Se pare ca numarul celor care aleg sa faca acest pas important in viata lor este tot mai mare si ca ei sunt constienti de faptul ca nimic nu-i retine in acest demers indraznet. 

Unii au preluat modelul unor personalitati care au dat lovitura, desi aveau o anumita varsta si si-ar fi putut pierde speranta ca vor mai avea parte de succes. De exemplu, Carolina Herrera si Susan Boyle au spus ca aceasta varsta, desi considerata pentru multi un prag psihologic, pentru ele a fost doar un moment in care si-au regasit entuziasmul, bucuria si sensul de a trai. Din acest motiv, iesenii curajosi au inceput sa urmeze un curs de resurse umane, pur si simplu, dorind din tot sufletul sa profeseze intr-un alt domeniu. 

Iata care sunt motivele care-i determina pe ieseni sa se reorienteze profesional dupa 40 de ani!

Unii oameni se simt stresati de eventualitatea schimbarii locului de munca sau a profesiei, asa ca isi spun deseori ca nu au nimic de dovedit sau ca asta le-a fost norocul in viata si nu mai pot interveni. Exista insa o categorie aparte de persoane care au indrazneala si vor sa invete sa faca lucruri constructive, chiar sa obtina un salariu mai bun. 

  • Plictiseala ramane un motiv plauzibil de a pleca de la vechiul loc de munca sau de a abandona pentru totdeauna anumite joburi, pe care le-au obtinut chiar cu ajutorul unor diplome de invatamant superior. Acest lucru se datoreaza faptului ca meseria nu mai aduce satisfactii, ca oamenii se simt indiferenti fata de tot ce se intampla la serviciu si ca nu reusesc sa gaseasca nimic palpitant in activitatea pe care o desfasoara zilnic;
  • Unii au deja o diploma intr-un alt domeniu, dar nu au profesat niciodata si se reorienteaza, abandonand vechia specializare, ce nu-i mai satisface si abordand o alta cale, chiar daca nu au suficienta experienta in noul sector. De exemplu, un iesean care a lucrat ca mecanic auto a terminat, intre timp, Facultatea de Istorie. La 43 de ani, a inceput sa predea in invatamant. Desi considera ca este greu, a luat-o ca pe o provocare si abia asteapta sa dea ochii cu elevii sai, pregatindu-si lectiile constiincios si zambind larg noului viitor profesional;
  • Unii au marturisit faptul ca vor sa se redescopere si ca stiu ca pot mai mult decat au facut pana in acest moment, iar varsta nu este un impediment in a-si implini visul;
  • Exista si o alta categorie de oameni care isi doresc sa faca ceva constructiv, sa atinga succesul in cariera, iar fostul job nu le oferea niciun fel de posibilitate de a se ridica. In plus, recunosc ca au nevoie de un salariu mai bun, iar acest lucru este un alt motiv care ii obliga practic sa se reorienteze. 

In concluzie, cei care au curaj, dorinta si vointa de a incerca o meserie noua, avand incredere deplina in fortele proprii, pot oricand sa se reinventeze, chiar daca acest lucru inseamna pregatire si training serios. 

 

surse foto: shutterstock.com

Adauga un comentariu