Hardware

Stick-ul de memorie care poate fi distrus de la distanta, in caz ca este pierdut – VIDEO

Publicat: 19 apr. 2012

Compania britanica de securizare a datelor ExactTrak a inventat un stick de memorie care poate fi distrus de la distanta, in caz ca proprietarul il pierde, scrie Daily Mail.

Stick-ul este putin mai mare decat unul obisnuit, deoarece contine un cip de memorie si un card SIM, ceea ce inseamna ca poate fi localizat prin GPS si GSM.

Daca stick-ul contine date confidentiale si este pierdut sau furat, proprietarul poate sa se asigure in mai multe moduri ca nimeni nu va avea acces la ele. In primul rand, se pot loga pe un site special si pot bloca respectivele fisiere. De asemenea, ei pot sa trimita un cod chiar catre stick, iar acesta se va inchide singur.

Daca nici una dintre variantele de mai sus nu functioneaza, exista si o solutie extrema: utilizatorul poate trimite un curent cu voltaj foarte mare in stick, topind cipul si distrugand toate datele. Daily Mail scrie ca respectivul curent poate fi trimis in stick de pe orice calculator, chiar si fara conexiune la internet.

In spotul BBC de prezentare a stick-ului, se spune ca acesta ar fi folosit de Serviciile Secrete si ca intretinerea sa costa 30 de euro pe luna.

Daily Mail scrie ca inventia celor de la ExactTrak vine dupa mai multe cazuri in care oficiali britanici au pierdut stick-uri de memorie cu date importante.

De altfel, un studiu din 2008 a relevat ca au disparut fara urma 3.200 de laptop-uri si telefoane mobile apartinand departamentelor guvernamentale din Marea Britanie si continand date confidentiale. O alta cercetare arata ca 56% dintre managerii IT nu folosesc setarile de confidentialitate pe dispozitivele lor mobile.loading...

Adauga un comentariu