Retete cu carne

Stifado de iepure

Publicat: 24 ian. 2012

Ingrediente:

1 iepure curatat si sectionat (poate fi si pui sau vita)
2 linguri ulei de masline
4-5 cepe mici
4-5 linguri rosii pasta (bulion)
1 cana vin rosu sec
2 lingurite rase scortisoara
6 catei usturoi
2 foi dafin
2-3 linguri oregano
3-4 cuisoare
piper
sare

Mod de preparare:

Intr-o oala sau tigaie mare, incalzeste ulei de masline si caleste cepele mici pana se inmoaie usor si isi schimba culoarea. Ia cepele din tigaie, adauga ulei de masline daca e necesar si rumeneste bucatile de carne pana prind o frumoasa culoare aramie. Adauga pasta de rosii dizolvata in putina apa, vinul rosu, usturoiul intreg, cepele sotate si amesteca bine. Adauga apoi condimentele: sarea, piperul, oregano, scortisoara, cuisoarele si frunzele de dafin. Daca nu vrei sa pescuiesti apoi cuisoarele din oala, le poti pune in putin tifon legat cu ata. Reteta originala presupune un bat de scortisoara, insa am vazut ca aroma pe care o lasa nu e asa puternica.

Incalzeste cuptorul pe treapta medie si, daca e nevoie, transfera friptura intr-o oala rezistenta la caldura. Acopera oala si lasa friptura in cuptor aproximativ 1h, 1h30 pana sosul scade si carnea devine frageda. Verifica din 20 in 20 de minute, completand cu apa daca e nevoie.

Serveste cu cartofi copti, fierti, paste sau orez cu legume. E o reteta perfecta pe timp de iarna, cu un miros halucinant de bun.

sursa reteta si fotografie: Stifado de iepure



loading...

Adauga un comentariu