Magazin

Stii ce efecte are alcoolul asupra sexului?

Publicat: 09 mart. 2013
1

Efectele alcoolului sunt, cel putin la o prima vedere, benefice. Utilizarea bauturilor alcoolice pentru stimularea libidoului se foloseste din cele mai vechi timpuri, chiar si azi se considera ca printre efectele alcoolului se numara si sporirea chefului de sex.

Ovidiu a spus in celebra sa poezie Ars Amatoria, ca betia este urata, insa sa te prefaci ca esti beat te poate ajuta sa fii iertat din cauza manierelor proaste sau a unei performante sexuale slabe. Inclusiv Shakespeare a vorbit despre efectele alcoolului asupra sexului: provoaca dorinta insa scade performanta. Iata ce ar trebui sa stii despre efectele alcoolului asupra sexului:

1: Declanseaza dorinta

Alcoolul in cantitati moderate reduce anxietatea si dezinhibeaza. Prin urmare, un pahar sau doua de alcool ii va ajuta pe barbati sa-si depaseasca timiditatea si sa abordeze femeile. Mai ales in cazul barbatilor carora le este teama de respingere, alcoolul poate fi un aliat de nadejde. Insa, mai ales in cazul bauturilor, mai mult nu inseamna deloc mai bun. Dimpotriva, daca un pahar ofera curaj, 3-4 creeaza premisele pentru un esec total.

2: Reduce timiditatea in pat

O usoara schimbare a starii emotionale datorata unui pahar de alcool este de ajuns pentru a scapata de nervozitate, ceea ce duce la exprimarea fara inhibitii a sexualitatii. Un pahar sau doua de bauturi poate dobori bariere peste care in mod normal nu se poate trece. Insa subliniem: doar o cantitate moderata de alcool face ca sexul sa fie mai interesant.

3: Nu exagera cu bautul

Intotdeauna trebuie sa fii atent la cantitatea de alcool consumata. In general, o jumatate de miligram de alcool pentru fiecare kilogram al corpului este doza maxima recomandata, tot ce este peste, va reduce capablitatile sexuale ale unei persoane. Insa cum nu toate persoanele sunt la fel cantitatea de alcool poate diferi de la o persoana la alta. Tocmai de aceea, este important pentru fiecare sa-si cunoasca limitele.

4: Rezultatele abuzului

Prea mult alcool ingerat poate provoca dezastre. Dincolo de impotenta si performanta scazuta, alcoolul le sporeste unor barbati agresivitatea in relatiile cu sexul opus, ceea ce inseamna pericol atat pentru femei cat si pentru ei insisi.

5: Cum sunt influentate femeile

Nu doar barbatii sunt influentati de alcool, ci si starea emotionala a femeilor este afectata. In studiile publicate in revista Nature inca din 1994, s-a spus ca alcoolul creste nivelul libidoului la femei. Potrivit acestor cercetari, alcoolul creste nivelul testosteronului la femei, ceea ce inseamna dorinta sexuala marita. Ca si la barbati, alcoolul „sterge” timiditatea si reduce inhibitiile.

6: Absintul

Se crede despre anumite bauturi ca ajuta potenta. Spre exemplu, absintul a fost folosit de catre europeni ca afrodisiac, in special de catre artistii francezi si de catre intelectuali. Insa aceasta bautura a fost interzisa in 16 martie 1915, din cauza toxicitatii unora dintre ingredientele sale.

7: Berea

Intr-un top al bauturilor afrodisiace berea ocupa ultimul loc. Din cauza procentului scazut de alcool din bere, este nevoie de o cantitate mai mare de lichid trebuie consumata pentru ca nivelul testosteronului sa atinga cote rezonabile. Insa, berea multa ii face pe barbati sa mearga des la toaleta. Iar acest lucru nu este deloc generator de dorinta sexuala.

8: Lichiorul

Despre unele sortimente de lichior, dezvoltate in vechile manastiri se spune ca au un efect afrodisiac. Chartreuse, varianta verde, si Benedictine sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a creste dorinta sexuala. Alte sortimente de lichior au efecte normale precum depasirea timiditatii si reducerea inhibitiilor. Cum aceasta baututa are foarte mult alcool, iar consumul sau scade performanta sexuala este nevoie sa-ti cunosti foarte bine limitele.

9: Vinul

Vinul de Porto este considerat ca avand unul dintre cele mai puternice efecte afrodisiace. Despre aceasta bautura se spune ca promoveaza actele de dragoste, mai ales cand este servit impreuna cu capsuni. Se pare ca sortimentul alb are cele mai bune efecte afrodisiace.

Vinul, in general, este considerat afrodisiac in special daca este condimentat corespunzator. Spre exemplu, vinul rosu Burgundia amestecat cu ghimbir, scortisoara, cuisoare, vanilie si zahar este cunoscut drept afrodisiacul lui Hipocrate. Insa, ca in cazul oricarei bauturi alcoolice, excesul dauneaza grav sanatatii si dorintelor sexuale.

sursa: sfatulparintilor.ro

Tags:
Adauga un comentariu