National

Stii ce salariu are un judecator al Curtii Constitutionale?

Publicat: 03 aug. 2012
1

Dupa doua zile de deliberari, cei noua magistrati ai Curtii Constitutionale nu au reusit sa ia o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie, acestia amanand verdictul cu 40 de zile, pana pe 12 septembrie, cand se vor intoarce din vacanta.

Pana ce greii judecatii romanesti vor da verdictul, romanii vor trai in incertitudine, nestiind cine e presedintele tarii, leul o va lua razna, iar preturile vor urca impovarator pentru noi toti.

Cei noua magistrati au amanat luarea unei decizii ferme, ei dorind sa fie siguri ca datele pe care le-au primit de la Biroul Electoral Central sunt cele reale, adica, la referendumul din 29 iulie, pe listele electorale au fost inscrise 18.292.514 persoane cu drept de vot, din care s-au prezentat la scrutin 46,24 la suta dintre acestea.

CCR a cerut date de la Ministerul de Interne si de la Institutul de Statistica, urmand ca pana pe 12 septembrie sa analizeze documentele si dea verdictul, intrucat au existat mai multe contestatii privind numarul de alegatori din Romania.

Ieri, ministrul de interne Ioan Rus a retrimis magistratilor o instiintare ca MAI nu are date exacte privind numarul de romani cu drept de vot, cu toate ca acest minister a organizat referendumul si a pus la dispozitia BEC datele dupa care s-a dat rezultatul final.

Salariu de judecator la CCR: 16.000 de lei pe luna

Cei noua judecatori ai Curtii Constitutionale nu pot spune ca o duc chiar rau in Romania. Salariul presedintelui Curtii este 16.000 de lei pe luna, iar al unui judecator simplu este 12.600 de lei. Mentionam ca salariul minim pe economie este 700 de lei.

Legea obliga Ministerul de Interne sa stie numarul de alegatori

Exista o Lege numita „a referendumului”, nr. 3/2000, care spune ca reactualizarea listelor de alegatori o fac primarii, pe baza datelor primite de la Ministerul de Interne. Astfel, este ilegal ca Ministerul de Interne sa nu stie, dupa referendum, care este numarul real de cetateni romani cu drept de vot.

Sursa: libertatea.ro

Comentarii
 • Vulpea cand nu ajunge la struguri spune ca sunt acri !
  Dar voi stiti cam cate zeci de carti are de invatat(si nu de rasfoit) un student la drept ca sa isi ia licenta? Fara spaga, doar pe merit !
  Cate alte carti are de studiat ca sa ajunga magistrat?
  Cat mai are de studiat ca sa promoveze in grad?
  Cam cate legi importante (nu toate) trebuie sa stie un magistrat?
  Cati ani de practica in magistratura sau in invatamant iti trebuie sa ajungi la Curtea Constitutionala? Dar pe cati trebuie sa ii pupi in fund ca sa devii judecator la Curtea Constitutionala?
  Fiecare judecator actual din C.C. este omul cuiva sau mai precis al unui grup de interese.
  Dar fiecare dintre ei trebuia sa indeplineasca mai intai o serie de criterii, altfel nu putea sa devina judecator la C.C. al P.C.R. , cred…ca este mai buna aceasta completare!

  • Ceva mai putine carti decat un medic prostane. Mai mult, doar un magistrat prost si un avocat foarte prost toceste carti. Degeaba le tocesti pentru ca legile se tot schimba, abroga, se fac altele etc. Judecatorul, avocatul, juristul in general are termen (timp) sa studieze dosarul, legile aferente etc. Trebuie doar sa stie unde sa le caute si sa le interpreteze pe speta. madicul nu isi permite sa spuna „da-mi cartea sa vad cum ii opresc hemoragia lui Denis-prostul-prostilor”. Medicul are de invatat mult mai mult si are un salariu cat a cincea parte fata de a unui judecator. Dar na, unul detine puterea si are inamovibilitate, iar celalalt a depus juramantul lui Hipocrate si e bagat la parnaie daca greseste.
   S-a vazut ieri marea „responsabilitate” a acestor ghiuji.

 • Doamne,e adevarat ? *6* milioane pe luna ???????indiferent,cat au invatat,au mai invatat si altii,dar astea,chiar sunt SALARII NESIMTITE,nu se mai poate face,nimic,in aceasta tara !!!

 • Fiti siguri ca sunt pllatiti in EURO. De aceea nu-i intereseaza situatia tarii. ca aceasta incertitudine de a da o decizie acum sau mai tarziu nu-i afecteaza cu nimic bugetul personal din contra. IN CCR sunt patru PDL-isti, patru UPL-isti, un UDMR.
  Intrebare: In septembrie nu se va schimba nimic. vor fi contestatii dupa contestatii. acum de vina este CCR ca nu a luat o decizie clara indiferent care ar fi rezultatul. ACUM POPORUL AR TREBUI SA IASA IN STRADA SI SA SE REVOLTE DE SITUATIA IN CARE AM INTRAT.
  PREA MULTA BATJOCORA….

 • PARCA SE FACUSE O ASA ZISA LEGE A SALARIZARII CU VREO DOI ANI IN URMA …UNDE SCARA IERARHICA A SALARIZARII IN ROMANIA ERA DE UNU PNA LA ZECE SAU CAM ASA CEVA…DECI ASTA INSEAMNA CA IN ROMANIA CEL MAI MIC SALARIU TREBUIE SA FIE SAPTESUTE LEI -MINIMUL PE ECONOMIE …IAR CEL MAI MARE SA FIE DE SAPTEZECI DE MILIOANE -CARE TREBUIE SA-L AIBA PRESEDINTELE TARII…AICI MA REFER LA SALARIILE BUGETARILOR…ASTEA AR TREBUI SA FIE SALARIILE IN ROMANIA….NU UN ARHIVAR DE EXEMPLU LA O INSTITUTIE BUGETARA SA IA SAPTE MILIOANE …IAR UN BASINOS DE JUDECATOR SA IA O SUTA SI CEVA….NU ZIC TREBUIE SA CASTIGE MAI MULT UN JUDECATOR…ESTE LOGOC …DAR NICI CHIAR ASA…ESTE EXAGERAT….UITE LUAM UN EXEMPLU …IN ANGLIA UN MUNCITOR CALIFICAT UN TAMPLAR …ARE SALARIU DE APROXIMATIV TREI MII DE LIRE ….IAR UN JUDECATOR NU ARE CUM SA AIBA UN SALARIU DE DOUAZECI SI TREI DE ORI MAI MARE …ADICA SAIZECI SI SASE DE MII DE LIRE PE LUNA …ESTE IMPOSIBIL ASA CEVA….AM FOST IN ANGLIA …SI AM LUCRAT CATIVA ANI….NU SUNT DIFERENTE ATAT DE MARI INRE SALARII….E DREPT SUNT DIFERENTE(PT CA UN JUDECATOR NU ARE CUM SA CASTIGE CAT UN LACATUS MECANIC DE EXEMPLU)….DAR NU ASA DE MARI CUM SUNT IN ROMANIA….DAR LA NOI ESTE ALTCEVA …SUNT CLINETII POLITICI…AI DIFERITELOR PARTIDE …CARE TREBUIESC REMUNERATI ASA CUM TREBUIE …PT A LE FACE JOCURILE MURDARE….AHAAAAAA STATI LINISTITI VOI SI CATI SUNT CA EI …OARE CODRUTA KOVESI CAT ARE…SAU DANIEL MORAR….OARE CAT GHICI GHICITOAREA MEA

  • NU PUNE NIMENI LA INDOIALA RESPONSABILITATEA CARE O AU….MAI SUNT UNII CARE SPUN CA NU STIM CATA RESPONSABILITATE AU…SAU CA NOI NU STIM CAT CASTIGA UN JUDECATOR SAU UN INGINER SAU UN DOCTOR IN ALTA TARA …SI CA AR TREBUI SA FIE STIMULATI PT A LUCRA LA NOI…PAI ACELASI LUCRU SE POATE SPUNE SI DESPRE UN BUN MESERIAS…CA TREBUIE SA-L PLATIM MAI MULT PT A NU PLECA IN ALTA TARA …TOTI TREBUIE SA FIM EGALI …MA REFER LA O ANUMITA SCARA DE SALARIZARE …ASA CUM UN JUDECATOR TREBUIE STIMULAT …ASA TREBUIE SI UN INVATATOR DE EXEMPLU….NU ASA SE PUNE PROBLEMA …EI TRAIESC IN ROMANIA ASA CUM TRAIM SI NOI…DECI TREBUIE PLATITI IN CONFORMITATE CU LEGISLATIA TARII SI RAPORTAT LA SITUATIA ECONOMICA….NU EI TRAIESC IN ROMANIA DAR VOR SALARII CA IN GERMANI DE EXMPLU…PAI DACA ATUNCI II DAM UN SALARIU LA FEL CA CEL DIN ANGLIA…ATUNCI SA PLATIM SI UN TAMPLAR LA FEL CA ACOLO SI ANUME TREI MII DE LIRE…

Adauga un comentariu