News Flash:

Stimulente si prime de vacanta pentru numarat someri

8 Noiembrie 2010
3110 Vizualizari | 2 Comentarii
• Angajatii Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca isi asteapta stimulentele, iar in vara au beneficiat chiar si de prime de concediu

In plina criza economica, angajatii din Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) se pot considera printre cei mai privilegiati bugetari. Salariile primite de cei din agentiile judetene sunt mai mari decat ale bugetarilor din invatamant si sanatate si, la acestea, se adauga bonificatii financiare care nu au fost sistate din cauza crizei. Astfel, angajatii AJOFM Iasi primesc lunar, pe langa salariu, stimulente financiare acordate pentru performanta. Tot cei din AJOFM au dreptul la o prima de vacanta, care s-a platit chiar si in conditiile in care Guvernul a anuntat ca nu mai are bani pentru salarii. "Plata primei de vacanta se face la plecarea in concediu. Cuantumul este fixat in functie de salariu si s-a platit la timp", a declarat Adriana Sirghie, purtator de cuvant si consilier in cadrul AJOFM Iasi.
Potrivit datelor facute publice de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), cea mai mica prima de vacanta platita pentru luna august a fost de 431 lei net si a primit-o un referent cu un salariu net de 460 lei. In schimb, un sef de serviciu a incasat pentru prestatia sa 1.600 lei salariu, la care s-a adaugat prima de vacanta de 1.660 lei. Mentionam ca sumele facute publice de ANOFM au fost incasate dupa operarea reducerii salariale cu 25 la suta.

40 mii lei, stimulente pentru numaratul somerilor

Veniturile celor de la AJOFM sunt completate, lunar, de stimulentele salariale platite de Ministerul Muncii pentru performantele obtinute. Potrivit atributiilor conferite de lege, AJOFM trebuie sa realizeze servicii de formare profesionala, sa consilieze si sa orienteze persoanele fara un loc de munca si sa tina evidenta platii ajutoarelor de somaj. La Iasi au fost considerati performanti si primesc stimulente financiare toti cei 60 de angajati, dar pentru ca nu au avut de partea lor o structura sindicala care sa negocieze cu Ministerul Muncii, plata stimulentelor nu a mai fost facuta la timp. In aceste conditii, functionarii au fost nevoiti sa traiasca in ultimele luni asemeni celorlalti bugetari, adica doar din salariu. "Ultima luna pentru care am primit stimulente salariale este luna iunie. Au primit stimulente toti angajatii, valoarea minima a fost de 350 de lei, iar cea maxima de 1.050 lei", a precizat Adriana Sirghie, purtator de cuvant al AJOFM. Suma neta totala platita angajatilor de la Iasi ca stimulent salarial a fost in luna iunie de circa 40 mii lei, iar cuantumul mediu incasat s-a cifrat la 664 lei, adica mai mult decat un salariu minim pe economie. Desi nu au mai primit stimulente din vara, angajatii de la AJOFM Iasi spera sa primeasca in aceasta luna, odata cu salariul, si sumele restante la plata. Daca Ministerul Muncii accepta plata stimulentelor restante intr-o singura transa, cea mai mica suma pe care ar incasa-o un angajat ar fi de aproape 1.200 lei.

Salarii de zeci de milioane

Veniturile salariale declarate anul trecut de angajatii de la AJOFM sunt, la randul lor, impresionante. Astfel, directorul executiv Gabriela Vasilache a trecut in declaratia de avere un venit din drepturi salariale de 76 mii lei, la care se adauga 5.300 lei castigati in instanta ca drepturi salariale restante. Cu alte cuvinte, venitul lunar net obtinut de directorul Vasilache a fost, in 2009, de peste 6.300 lei. Salarii mari nu au, insa, doar cei din conducerea AJOFM. Elena Redenciuc este referent de specialitate in cadrul agentiei si a declarat pentru 2009 venituri de peste 38 mii lei, adica un salariu lunar de peste 3.100 lei. Intr-o situatie similara este si consilierul Adriana Sirghie, care a castigat peste 40 mii de lei din salariul de la AJOFM. In cazul sefilor din agentie, leafa creste corespunzator. Norica Maria Andrei este sef de serviciu, iar Felicia Angela Simon ocupa functia de sef de birou. Ambele angajate au trecut in declaratia de avere venituri anuale de circa 55 mii lei, ceea ce inseamna un salariu lunar de peste 4.500 lei.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

privilegiati bugetari
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

costy  | #130325
sa vedeti la centrul de formare profesionala cati puturosi sunt.ar trebuiti sa faceti un articol cu acea institutie, sa vedeti cum isi bat joc de cursanti amanandu-i la infinit cu inceperea cursurilor, multi chiar renuntand din aceasta cauza.
Lipati  | #130351
Ce performante fac acesti paraziti?le vin pe tava somerii,carora li s-a redus somajul;nu mai pot somerii de consilierea si orientarea voastra,care nu rezolva problemele lor:numai cifre intoarse din condei de catre m-dam Redenciuc si compania pentru care iau stimulente.Reclama pentru cursuri de calificare care nu se fac ca nu sunt bani de la buget.Totul este o bataie de joc.Nici evidenta somerilor nu este reala, se fac raportari din burta.O adunatura de birfitoare si codoase care traiesc pe spinarea somerilor si a celor care muncesc cu adevarat.Ar trebui desfiintate agentiile astea care nu au nici un folos decit avantaje pentru o cloaca de bugetari imbuibati.AFARA CU VOI.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2923 (s) | 22 queries | Mysql time :0.168645 (s)