Magazin

Stiti ce cumparati?

Publicat: 01 apr. 2012
1

Daca te-ar pune cineva sa consumi secretii anale de castor, gandaci storciti sau rumegus cu siguranta ai refuza. Insa nu le refuzi daca toate astea sunt doar parti componente ale alimentelor ambalate frumos pe care le iei de pe rafturile hipermarketurilor.

Cafeaua, berea, ciocolata, inghetata, cascavalul sau dulciurile, toate astea ascund ingrediente despre care se vorbeste foarte putin si pe care jurnalistii de la Businessinsider le-au descoperit in urma unei investigatii amanuntite.

Conform analizelor a rezultat faptul ca in cafelele celor de la Starbucks se gaseste o substanta care provine din strivirea gandacilor. Marile companii folosesc “castroreum„, o combinatie intre urina si secretiile anale ale castorului, pentru a realiza aromele de vanilie si zmeura ale inghetatelor. Aceeasi substanta este folosita si pentru parfumuri, totul fiind perfect legal deoarece este o substanta aprobata chiar si de Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite, scrie EVZ.ro.
 
Tot pentru culoare este folosita vezica de peste la producerea berii. Cascavalul ras contine o cantitate de rumegus pentru ca atunci cand este incalzit sa nu fie lipicios.
 
Producatorii de paine utilizeaza un aminoacid numit L-cisteina, care este format in proportie de 80% par uman amestecat cu pene de rata.

Ciocolata e mai delicioasa daca se adauga un fir de par de sobolan. La fiecare 100 de grame de ciocolata este permis in Statele Unite sa fie introdus un fir de par de sobolan.





Adauga un comentariu