National

Stolojan: Cred ca, pe bune, Nastase a incercat sa isi ia viata

Publicat: 24 iun. 2012
1

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, la Realitatea TV, ca a privit cu intelegere tentativa de sinucidere a lui Adrian Nastase, apreciind ca gestul fostului premier a fost unul real, nu un simulacru. „Nastase a premeditat acest gest, nu a fost o chestiune impulsiva”, a comentat democrat-liberalul.

„Categoric m-a surprins (gestul lui Nastase, n.r.). Am fost colegi, apoi adversari politici, nu dusmani. Pot sa inteleg prin ce a trecut, sper sa-si revina si sa inteleaga ca, indiferent cum se considera – vinovat sau nevinovat, trebuie sa urmeze pasii pe care ii indica legislatia din Romania (…) Nu cred ca a fost un simulacru, cred ca, pe bune, a incercat sa-si ia viata”, a apreciat Stolojan.

„Am privit cu intelegere (la gestul lui Nastase). Pentru ca fiecare om are momente dificile prin care trece in viata, si de multe ori apreciezi mai bine sau mai rau dificultatea momentului prin care treci si poti adopta o hotarare sau alta. Nastase a premeditat acest gest, nu a fost o chestiune impulsiva, inteleg ca a scris un testament catre copii (…) Astept ca, daca situatia lui medicala nu e grava – ca sa necesite supravegherea in alt spital decat cel de la Rahova, care inteleg ca a fost pus la punct – astept ca el sa declare ca doreste sa inceapa efectiv procedura legala. Sa accepte sentinta. Iar daca se considera nevinovat, sa lupte in continuare pe caile legale”, a mai spus democrat-liberalul.

Theodor Stolojan a admis ca, daca ar fi candidat in locul lui Traian Basescu impotriva lui Adrian Nastase, la alegerile prezidentiale din 2004, Nastase „l-ar fi infrant”. „Ce era nevoie pentru a-l bate pe Nastase era o rupere de ritm, ma indoiesc ca o puteam face”, a conchis europarlamentarul.

Comentarii
  • Sa mori tu ca „pe bune” a incercat sa se sinucida , ba tu traiesti inca in anii 9* nouazeci ,crezi ca mai pune botu lumea la povestile tale, hai sictir …auzi tu”pe bune” ce expresie de om intelectual …

Adauga un comentariu