Actualitate

Strada Visan, in sfarsit asfaltata – FOTO

Publicat: 09 dec. 2015
Dupa ani de zile de solicitari insistente, iesenii care isi au domiciliile pe strada Visan, cuprinsa intre municipiul Iasi si comuna Barnova, dar si cei ce locuiesc in imobilele de pe aleea prof. Petru Culianu si-ar putea visul cu ochii, dupa ce organizarea unei licitatii al carei obiectiv este reabilitarea acestor portiuni de drum. Rutele sunt aproape impracticabile, mai ales cand conditiile meteo sunt nefavorabile. Potrivit contractului semnat de Primaria Iasi si Conest, firma castigatoare, locuitorii din cele doua zone mentionate vor beneficia, in maximum zece luni, de drumuri asfaltate. In ceea ce priveste asfaltarea strazii Visan este vorba despre peste trei kilometri de drum.
Potrivit ultimelor date, facute publice de municipalitate in luna septembrie a acestui an, un prim lot ce necesita interventia de urgenta masoara circa 400 de metri, pe care au fost realizate lucrarile ce privesc retelele de utilitati. Aleea prof. Ioan Petre Culianu are 1.35 km si aproape 2.000 de mp de trotuare, in septembrie fiind estimat un buget de 5.16 milioane de lei pentru lucrarile de modernizare. Aleea are 661 metri lungime si o suprafata aferenta de trotuare de 1.175 mp.
Iesenii domiciliati pe strada Visan au ajuns la disperare, acestia organizand inclusiv un protest, la inceputul lunii septembrie, oamenii solicitand autoritatilor modernizarea portiunii de drum. O licitatie similara a fost organizata si anul trecut, insa a fost contestata, iar lucrarile intarziate. In 2014, pentru a rezolva temporar problema gropilor, muncitorii au plombat gropile pe o portiune de cativa zeci de metri.
Adauga un comentariu