National

Strategia economica a Romaniei. Rezervele actuale de gaze se vor epuiza in 20 de ani

Publicat: 03 mart. 2016

Rezervele actuale de gaze ale Romaniei se vor epuiza in 15-20 de ani, avand in vedere productia actuala de circa 10,8 miliarde metri cubi si in conditiile unui declin anual constant al rezervelor. Sunt estimarile care apar in Strategia Economica a Romaniei publicata pe site-ul Ministerului Energiei.

„Perspectivele privind gasirea de noi rezerve sunt conditionate de investitiile in explorare geologica de catre companiile care activeaza pe teritoriul Romaniei”, se mai arata in document.

In schimb, Ministerul Energiei estimeaza ca, pe termen scurt si mediu, rezervele sigure se pot majora prin implementarea unor noi tehnologii, care sa conduca la cresterea gradului de recuperare in zacamintele existente.

In ceea ce priveste explorarea sectorului romanesc de apa adanca al Marii Negre, ministerul ne aminteste ca sunt in derulare acorduri/contracte explorare incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale si producatorii interni (Romgaz si OMV Petrom) asociati cu operatori de renume pentru perimetrele offshore.loading...

Adauga un comentariu