Economic Local

Strategiile de dezvoltare ale Primăriei Iași vor fi actualizate de firme specializate! Trei societăți vor contractul oferit de municipalitate

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Strategiile de dezvoltare ale Primăriei Iași vor fi actualizate de firme specializate Trei societăți vor contractul oferit de municipalitate
Primăria Iași vrea să aibă temele pregătite pentru perioada 2020-2030, motiv pentru care va actualiza strategiile

Municipalitatea ieșeană cere ajutorul firmelor de consultanță pentru actualizarea planurilor și strategiilor. Acestea trebuie corelate nevoilor din perioada 2020-2030. Trei firme de consultanță vor să elaboreze documentațiile, contractul având o valoare de 175.000 de euro

Primăria Iași intenționează să actualizeze strategiile de dezvoltare pentru perioada următoare. Recent, a fost lansată o procedură pentru achiziția serviciilor de consultanță. Estimarea bugetară a licitației este de 840.000 lei, fără TVA, adică 175.000 de euro. La sesiunea de depunere a ofertelor au participat asocierea Civitta Strategy & Consulting – TTL Planning SRL, Asocierea Sigma Mobility Engineering SRL – Avensa Consulting SRL și asocierea Urban Scope SRL – Compania de Consultanță și Asistență Tehnică SRL.

„Îmbunătățirea corelării între măsurile și planurile de acțiune din principalele documente de politici publice și activitățile de planificare bugetară și alocare a resurselor de către autoritatea publică locală Municipiul Iași prin actualizarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Municipiului Iași și a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru Polul de Creștere Iași pentru perioada post 2020”, este obiectivul principal al achiziției.

Primăria Iași vrea să urmărească proiectele derulate în următorii 10 ani

Firma de consultanță va trebui să vină cu alternative pentru gestionarea traficului și dezvoltarea rețelelor de transport public.

„În contextul unui nou exercițiu financiar 2021-2027, municipiul Iași trebuie să elaboreze un nou document strategic care să răspundă provocărilor actuale și să stabilească principalele direcții de acțiune pentru perioada anterior menționată. Strategia Integrată de dezvoltare Urbană 2030 este un document-cadru de referință care va stabili obiective clare pentru viitorul orașului și al cetățenilor, facilitând luarea unor decizii importante în toate domeniile de activitate, fiind concepută pentru a răspunde nevoilor reprezentanților autorității locale și comunității în procesul de îmbunătățire a calității vieții cetățenilor și mediului economic local”, sunt câteva detalii din caietul de sarcini.

Administrația locală investește în extinderea iluminatului public din parcurile publice

Recent, municipalitatea a lansat o licitație pentru achiziția unui număr de 100 de stâlpi ornamentali de iluminat pentru parcurile și esplanadele din oraș. La procedură s-au prezentat două societăți: Tobimar Group SRL, din județul Alba, și CNC Romcenter SRL, din București. Prima societate este deținută de Florin Todor și a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 218.246 lei, profit de 42.699 lei, datorii de 639.693 lei, cu un singur angajat. Firma din București este condusă de Daniela Ion Drula, care are calitatea de unic asociat și administrator. În 2019 a realizat o cifră de afaceri de 315.625 lei, profit de 111.190 lei, datorii de 33.353 lei, cu un număr de 3 angajați. Prevederea bugetară a achiziției este de 520.000 lei, fără TVA, adică 108.000 de euro. Un singur stâlp va avea un cost maxim de 1.008 euro. Licitația a intrat în etapa de evaluare financiară.

Adauga un comentariu