Actualitate

Strigator la cer! Dezastru in trafic! Un PREOT a fost prins de politisti gonind cu 149 de kilometri pe ora! Aparatele RADAR au fost date peste cap!

Publicat: 18 mart. 2019

@ In urma unor controale efectuate de politistii ieseni in weekend, zeci de soferi au fost amendati, iar unii dintre acestia s-au ales cu dosare penale @ Viteza si consumul de alcool au facut ca o parte dintre soferi sa aiba probleme serioase cu legea @ Totodata, politistii ieseni au folosit aparatura radar din dotare, iar neregulile nu au intarziat sa apara

Zilnic, la Iasi, zeci de soferi sunt sanctionati, iar o parte dintre acestia se aleg cu dosare penale. Desi tot mai multe tragedii se petrec in trafic, soferii nu constientizeaza la ce riscuri se expun atunci cand se urca la volan sub influenta bauturilor alcoolice sau conduc cu mult peste viteza legala.

In urma unor controale desfasurate in weekend, politistii din cadrul Biroului Drumuri Nationale si Europene Iasi au oprit pentru control, pe DN 24, în comuna Schitu Duca, un autoturism condus de un barbat, de 50 de ani, din municipiul Iasi. Întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

In aceeasi zi, politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Politie Iasi au oprit pentru control, pe raza municipiului Iasi, un autoturism condus de un tânar, de 26 de ani, din municipiul Iasi. Întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânarul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

Bauti si fara permis de conducere

Inconstienta unora depasesete orice limita. Politistii din cadrul Sectiei nr. 8 Politie Rurala Letcani au oprit pentru control, pe DJ 282 D, în comuna Popesti, un autoturism condus de un barbat, de 51 de ani, din comuna Sinesti. În urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, întrucât soferul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

Si politistii din cadrul Sectiei nr. 9 Politie Rurala Hârlau au oprit pentru control, pe DJ 281, în comuna Scobinti, un autoturism condus de un barbat, de 38 de ani, din orasul Hârlau. In urma verificarilor efectuate de politisti, s-a constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, soferul emana halena alcoolica si a fost testat cu aparatul etliotest, rezultând o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Barbatul a fost condus la o unitate medicala, din municipiul Iasi, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. Cercetarile continua.

Citeste si: EXCLUSIV! Furtul anului la Iasi! Mai multi barbati au furat peste 60.000 de euro si 1 miliard de lei vechi

Politistii din cadrul Sectiei nr. 3 Politie Rurala Popricani au depistat, pe DN 24 C, în localitatea cu acelasi nume, un tânar, de 25 de ani, din judetul Bistrita-Nasaud, în timp ce conducea un autoturism, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere, iar cercetarile continua.

Citeste si: Actiune uriasa a politistilor ieseni! Sute de soferi au fost trasi pe dreapta de catre oamenii legii! Unii s-au ales cu dosare penale – FOTO, VIDEO

Amenzi uriase

Tot in weekend, politistii din cadrul Serviciului Rutier Iasi au actionat, pe raza judetului Iasi, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice. În cadrul actiunii au fost aplicate 43 de sanctiuni contraventionale, în cuantum de 50.605 de lei, dintre care 37 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice si 6 pentru alte abateri. Totodata, au fost retinute 23 de permise de conducere, dintre care 22 pentru nerespectarea regimului legal de viteza pe drumurile publice.

Un preot, de 38 de ani, din municipiul Iasi, a condus un autoturism, pe DN 28, în localitatea Osoi, cu viteza de 97 km/h control radar, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. De asemenea, în afara localitatii, pe un sector de drum limitat la 90 km/h, a fost depistat conducând cu viteza de 149 km/h control radar. Preotul a fost sanctionat contraventional, cu amenda, conform O.U.G. nr. 195/2002 si s-a dispus retinerea permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Citeste si: Cel mai SUFLETIST hot din Iasi a ajuns dupa gratii! In fata politistilor s-a jurat ca nu a furat, dar cu toate acestea a fost dispus sa plateasca tot ce i-a disparut unei femei

Un barbat de 59 de ani, din comuna Ipatele, a fost depistat conducând un autoturism, pe DJ 248, în localitatea Valea Satului, cu viteza de 108 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h. Barbatul a fost sanctionat contraventional, cu amenda, conform O.U.G. nr. 195/2002 si s-a dispus retinerea permisului de conducere în vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu