Eveniment-Social

Strigator la cer! Durere fara margini pentru un tata din Iasi. Copilul sau a fost castigat in instanta. Barbatul se teme ca va fi vandut! FOTO, VIDEO

Publicat: 24 apr. 2017
@ Inca o poveste cutremuratoare vine de la Iasi @ Un tata sustine ca fiul sau a fost trimis la cersit chiar de catre femeia care i-a dat viata @ De ceva vreme statul roman a decis ca fiul ieseanului sa se intoarca la mama, definitiv desi acuzatiile pe care barbatul i le aduce femeii sunt foarte greve @ Daca afirmatiile facute de acest iesean sunt adevarate, cum se poate numi o astfel de femeie „mama”?
 
In ultima vreme la Iasi tot mai multi parinti se lupta in instanta pentru custodia copiilor. Inca un caz ce pare desprins dintr-un film dramatic a avut loc la cativa kilometri de Iasi. Danut Aganencii este un iesean in varsta de 49 de ani. Barbatul a fost plecat la munca aproape 16 ani in Ialia, iar prin anul 2005 a intalnit o femeie din Ucraina. Barbatul spune ca a vrut sa-i dea o mana de ajutor si a primit-o la el in casa. Dupa ceva timp intre ei s-a infiripat o poveste, iar trei ani mai tarziu femaia a adus pe lume un baietel, pe Artur. Din acel moment viata ieseanului avea sa se schimbe radical.

„Eu am fost plecat in Italia sa castig un ban, ca orice om. La un moment dat, printr-un prieten am cunoscut-o pe Renata, o ucraineanca. Mi-a spus ca este in cautarea unui loc de munca, iar eu am vrut sa o ajut. La acea vreme eu locuiam intr-o casa mare, data de patron. A stat acolo cu mine, iar dupa o perioada a ramas insarcinata. Nu a vrut sa pastreze copilul, dar pana la urma l-a adus pe lume pe Artur”, a declarat Danut. Barbatul stia ca ucraineanca nu are copii, dar mai apoi avea sa afle ca este mama a doua fete, iar Artur este cel de-al treilea copil.

„Ea mi-a spus ca nu are copii, dar am aflat ulterior ca mai are doua fete”, a completat ieseanul. Din momentul in care Artur a fost adus pe lume, soarta ieseanului avea sa fie alta.

„Mama lui Artur imi spunea mereu ca s-a saturat de copil, ca ea nu mai are timp liber si tot felul de chestiuni, dar nu le-am luat in serios. Totul pana intr-o zi cand m-a chemat intr-un parc. Mi-a spus ca este la plimbare cu Artur. Am mers acolo si am gasit-o alaturi de doua persoane in varsta si de copil. Mi-a spus ca persoanele respective sunt medici si vor sa-l infieze pe copil. Am simtit ca mor”, a povestit ieseanul.
 

„Nu si-a dorit copilul, dar il vrea inapoi”
 
Danut spune ca ucraineanca vroia cu orice pret sa scape de micut. „A spus ca vrea sa-l dea spre adoptie, ca lui Artur i-ar fi mai bine intr-o familie bogata. Nici nu am vrut sa aud. La ceva vreme am primit o scrisoare de la Protectia Copilului de acolo. Am mers sa vad despre ce este vorba, iar angajatii de acolo ma puneau sa semnez o hartie cum ca sunt de acord sa dau copilul spre adoptie. Am avut un soc. Nu am semnat si am luat copilul”, a spus Danut. Ieseanul spune ca mama lui Artur si-a adus si una dintre fiice in Italia impreuna cu sotul acesteia.

„Renata a adus in casa in care locuiam pe una dintre fiicele sale care avea un copil mic si pe sotul acesteia. Beau cu totii, faceau panarama, iar eu munceam sa-i intretin. Am lasat totul in urma si am venit in Romania”, a spus Danut. Odata ajuns in tara, ieseanul a deschis un proces pentru custodia minorului. La Pascani judecatorii i-au dat castig de cauza si la Bucuresti la fel, insa Renata, mama copilului a facut recurs si a castigat custodia minorului definitiv.

„Am crezut ca tara mea ma va apara si ma va lasa sa cresc copilul aici. Cu mana pe inima spun, daca Renata ar fi fost o femeie cum trebuie as fi lasat copilul in grija ei. Ea nu are nimic in Italia, nu lucreaza, nu face nimic. Cat a stat cu mine i-am cautat de lucru, dar nu a fost loc in care sa stea mai mult de doua saptamani. Am aflat ca imi trimitea copilul la cersit si isi cumpara bautura. Cate o data ii gaseam rupti de beti pe toti. Pe ea, pe fiica ei si pe ginerele ei. Nu se poate asa ceva. Am facut tot ce am putut pentru copilul meu si o sa lupt pana la capat. Ea vrea sa ia copilul si sa-l dea spre adoptie. Vrea sa castige bani de pe urma lui”, a declarat Danut Aganencii.

Practic, ucraineanca trebuie sa vina sa-l ia pe Artur de langa tata. Desi ieseanul locuieste intr-o casa mare si are toate conditiile pentru a-l creste pe cel mic, judecatorii nu au tinut cont de asta.loading...

Comentarii
  • Mi se rupe de părinţii români care fac copii prin străinătate şi după aceea se comportă ca şi cum nu au nici o responsabilitate. Vin şi se jeluiesc pe la ziare despre copiii, copilaşii mei pe care mi i iau străinii. Un prezervativ era soluţia potrivită pentru bivolul ăsta.

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit