Actualitate

Stropi de grăsime pe dulapurile din bucătărie. Cum se curăţă

Publicat: 17 oct. 2019

Stropi de grăsime pe dulapurile din bucătărie. Pentru orice gospodină, acesta este un inconvenient. Iată cum scăpăm de problemă.

Fără îndoială, atunci când facem curăţenie în casă, cel mai mult timp îl petrecem în bucătărie şi în baie. Nu doar ca aceste două încăperi se murdăresc cel mai uşor, dar necesită şi o atenţie specială pentru a fi evitate situaţiile în care bacteriile să se răspândească în restul casei, cauzând probleme de sănătate.

Stropi de grăsime pe dulapurile din bucătărie

Electrocasnicele şi tacâmurile le curăţăm cu uşurinţă, iar mizeria de pe acestea este vizibilă. Nu la fel stau lucrurile când vine vorba de grăsimea de pe dulapurile din bucătărie.

Aceasta se poate depune, fără să realizăm, iar dacă nu facem un obicei din a le spăla săptămânal, riscăm să trăim în casa cu un „inamic” al sănătăţii noastre.

Stropi de grăsime pe dulapurile din bucătărie. Cel mai probabil ai încercat deja să le cureţi cu apa şi detergent, însă fără rezultate. Ei bine, asta pentru că ai uitat să adaugi un ingredient în compoziţie.

Deşi pe piaţa exista foarte multe soluţii care promit să elimine grăsimea în totalitate, acestea pot costa destul de mult. Soluţia pe care vrem noi să ţi-o propunem este o variantă mai accesibilă, dar la fel de eficientă.

Cum se prepară soluţia

Dacă îţi doreşti ca dulapurile tale din bucătărie să strălucească de curăţenie, iată de ce ai nevoie. Soluţia se prepară din trei ingrediente: bicarbonat de sodiu, detergent de vase şi apa. Astfel, adauga într-un bol o lingură de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingura de detergent de vase şi o jumătate de lingura de apă.

Amestecă toate ingredientele până obţii o pastă pe care să o aplici, cu ajutorul unei lavete, pe zonele unde exista pete de grăsime. Freacă suprafaţa folosind mişcări circulare. Dar nu înainte să testezi această soluţie, pentru a te asigura că nu va afecta piesele de mobilier.

Poţi folosi această soluţie pentru mai multe zone din casa care sunt mai greu de curăţat (în baie, de exemplu).loading...

Adauga un comentariu