Stiri si curiozitati

Structura misterioasa descoperita sub Marea Galileei

Publicat: 06 ian. 2015
3

Recent, arheologii israelieni au descoperit o structura misterioasa pe fundul Marii Galileei care nu seamana cu nicio caracteristica naturala. Structura de acum 4.000 de ani ar putea reprezenta locul in care aveau loc ceremonii de inmormantare sau ritualuri stravechi.

Arheologii studiaza dovezile acestei structuri gigantice din piatra care are aproximativ 60.000 de tone, potrivit Time.

„Aceasta este o structura uriasa care reprezinta cu adevarat ceva neobisnuit. Ar fi putut fi o structura imensa folosita la ceremonii sau o rampa. Acolo s-ar putea sa fi existat odata statui ale unor conducatori si sa fi avut loc ritualuri.

Vezi si Un mister de la Stonehenge nedezlegat de 5.000 de ani, descifrat

Sunt de-a dreptul uimit. Adevarul este ca nu stim cum a fost construita, care este varsta exacta, cum a fost folosita sau cat de mult timp a fost utilizata. Putem face multe speculatii, dar nu stim prea multe, cu exceptia faptului ca se afla acolo si ca este imensa”, a spus la CNN Dani Nadel, arheolog la Universitatea din Haifa, Israel.

Vezi si Anomalii descoperite in Triunghiul Bermudelor

Structura ar putea fi de acum 4.000 de ani. „Posibilitatea cea mai logica este ca aceasta structura provine din mileniul al III-lea i.Hr., deoarece in apropiere exista fenomene megalitice din aceeasi perioada”, a declarat Yitzhak Paz, cercetator la Autoritatea de Antichitati din Israel si la Universitatea Ben-Gurion.

Gigantica structura sub forma unui con este formata din bazalt si se afla la aproximativ 12 metri de suprafata apei din Marea Galileei.

Arheologii apreciaza ca aceasta structura a fost construita la sol, iar ulterior ea a fost inundata atunci cand nivelul apei a crescut. Sapaturile arheologice sunt in curs de planificare in vederea descoperirii unor artefacte care ar dezvalui mai multe despre adevarata functie a acestei enigmatice structuri.

Marea Galileei este in prezent un lac, cel mai mare din Israel si cel mai mic de pe Pamant, care are suprafata de aproximativ 165 de kilometri patrati, avand o adancime maxima de 43 de metri.

Marea Galileei a jucat un rol cheie in Noul Testament si ramane o destinatie majora pentru pelerinii crestini.

Adauga un comentariu