WoW!

Struguri – Beneficii pentru sănătate. De ce sunt recomandaȚi

Publicat: 26 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Struguri - Beneficii pentru sănătate. De ce sunt recomandaȚi
Știai că... strugurii pot preveni îmbătrânirea prematură?

Vrei să arăţi bine şi să te şi simţi bine? Atunci consumă struguri. Mai ales acum, în preajma toamnei. Este un aliment cu valoare incontestabilă. E recomandat, printre altele, pentru că întârzie îmbătrânirea precoce. Ai grijă, în schimb, în privinţa zahărului pe care boabele îl conţin. Poţi să te îngraşi din cauza lor, iar apoi să fii nevoit să apelezi la tot felul de regimuri hipocalorice.

Strugurii te vor ajuta foarte mult mai ales la capitolul frumuseţe. Să nu uităm însă că sunt şi o gustare dulce, care înlocuieşte cu succes orice prăjitură din comerţ. Citeşte acest material ca să afli ce beneficii pentru sănătate au boabele de struguri.

Struguri – Beneficii pentru sănătate

În primul rând, trebuie spus că boabele de struguri sunt o excelentă sursă de vitamine din complexul B. Vorbim, bineînţeles, despre vitaminele B1 şi B12. În al doilea rând, conţin mulţi acizi organici şi aminoacizi, datorită cărora au mirosul şi gustul specific. De ce sunt atât de recomandaţi persoanelor cu probleme cardiovasculare? Pentru că au foarte puţin sodiu. Aşadar, cine este diagnosticat cu hipertensiune ori chiar a trecut printr-un infarct sau are probleme cu rinichii, poate mânca struguri, fără nici o problemă.
Iată şi alte beneficii ale strugurilor:

  • previn indigestia;
  • reduc nivelul colesterolului în sânge;
  • ameliorează constipaţia, fiind un excelent laxativ natural;
  • ameliorează boala Alzheimer;
  • tratează migrenele;
  • previn degenerarea ochilor;
  • sunt de ajutor în infecţiile virale;
  • diminuează riscul de cancer mamar;
  • ameliorează tulburările renale şi astmul;
  • îndepărtează migrenele.

Struguri – Beneficii pentru frumuseţe

Să ştii că strugurii au gust foarte bun, deci îţi răsfaţă papilele gustative, dar sunt recomandaţi şi pentru că au beneficii pentru piele şi ten. Uite câteva dintre ele.
Protejează împotriva arsurilor solare. Cum funcţionează? Simplu! Aplică boabe de struguri sfărâmate pe zonele unde soarele te-a bronzat cam tare. După circa 20-25 de minute îndepărtează boabele. Secretul acestui truc constă în extractul din seminţele de struguri, acolo găsindu-se antioxidanţi puternici.

Strugurii tonifiază pielea. Aşadar, sunt buni şi că agenţi anti-imbatranire. Nu trebuie decât să înjumătăţeşti boabele şi să le aplici pe fată. Apoi masează-ţi tenul, prin mişcări circulare, timp de 10 minute. La final clăteşte-te din abundenţă cu apă. Antioxidanţii din baoeble de struguri contracarează, pe cât posibil, acţiunea radicalilor liberi. În plus, conţine şi vitamina C, aceasta fiind necesară pentru formarea colagenului. Vorbim, bineînţeles, despre o proteină care menţine elasticitatea pielii. De aceea şi găsim în farmaciile naturiste, cu precădere, ulei de struguri pentru masajul tenului.

Uleiul obţinut din boabele de struguri se folosete şi la gătit, şi în cosmetică. El hidratează şi revigorează tenul obosit. Iar dacă îl amesteci cu drojdie de bere, argila şi miere de albine, obţii o excelentă mască pentru tenul obosit.

Adauga un comentariu